Melkveehouder

limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Van 5 hectare naar 70 hectare voederbieten'

Onder de melkveebedrijven in de klantenkring van Ten Brinke BV is het areaal voederbieten in de voorbije jaren behoorlijk gegroeid. De agrarisch toeleverancier in Creil (Flevoland) ondersteunt veehouders met teeltbegeleiding om voederbieten terug op de kaart te zetten.
25 Februari 2022
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang jongvee grazen

Nieuws Melkveehouderij

'Natuurinclusief boeren nu niet levensvatbaar'

Melkveehouders zijn best bereid om natuurinclusief te worden, maar er zijn belangrijke veranderingen nodig in de Nederlandse zuivelsector om van natuurinclusieve landbouw een levensvatbaar bedrijfsmodel te maken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.
10 November 2021
Boerenbusiness

Interview René Rozeboom

‘Markttrends duidelijk samengevat en geduid’

René Rozeboom (33) heeft een melkveebedrijf met zo’n 55 melkkoeien met bijbehorend jongvee in Doornspijk. Daarnaast werkt hij nog buiten de deur als agrarische relatiebeheerder. Rozeboom heeft inmiddels al ruim drie jaar een Melk & Voer Pro-abonnement bij Boerenbusiness, dat hij gebruikt om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de agrarische sector.
3 November 2021
Boerenbusiness procent

Nieuws Financieel

Rabobank: rentekorting duurzame melkveehouder

Rabobank gaat melkveebedrijven een rentekorting van 0,2% geven als zij duurzaam ondernemen. Het gaat hierbij om een testfase van 9 maanden. Het is bestemd voor melkveebedrijven die bij Rabobank in duurzaamheidsscore A vallen en een financiering van meer dan €1 miljoen hebben. 
14 Juli 2021
melk melken

Nieuws Melk

Müller geeft optie om melkprijs vast te zetten

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk kunnen de komende 3 jaar maximaal 50% van de productie vastzetten. Deze optie biedt Müller Milk&Ingredients, een Brits onderdeel van de Duitse zuivelreus Müller.
28 Mei 2021
koeien

Nieuws Melk

46 koeien uit Belgisch weiland gestolen

Afgelopen vrijdagnacht zijn er bijna 50 koeien gestolen uit een weiland in België. Een bijzondere diefstal waarbij de schade hoog oploopt.
20 April 2021
boos vuist boerenprotest

Nieuws Rechtszaak

Melkers eisen directe uitbetaling van DOC Kaas

De rechtszaak tussen zuivelverwerker DOC Kaas en een groep van 33 oud-leden van de coöperatie blijft nieuwe wendingen nemen. Waar DOC Kaas het in december aangetekende hoger beroep wil afwachten, eist de advocaat van de melkers nu dat het bedrag direct wordt overgemaakt. Er wordt zelfs gedreigd met het aanvragen van een faillissement.
12 Maart 2021
Cowmanager

Aangeboden door Cowmanager

Innovaties dragen bij aan rendement melkveehouder

De groeiende omvang van melkveebedrijven maakt het steeds lastiger om de aandacht per koe te behouden. Het innovatieve monitoringssysteem van CowManager zorgt voor rust en controle, dankzij de unieke combinatie van de oortemperatuur en het gedrag van de koe. 'Door continu te vernieuwen, willen we veehouders optimaal ondersteunen.'
7 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden