Shutterstock

Nieuws Mest

Yara stapt in de markt van organische meststoffen

2 September 2021

Kunstmestfabrikant Yara neemt het Finse Ecolan over, zo maakte de bedrijven gisteren (woensdag 1 september) bekend. Het is voor Yara de eerste overname in het segment van organische meststoffen.

De overname past in de strategie van Yara om een grotere rol in de biologische landbouw te gaan spelen. Ecolan gebruikt industriële reststromen om meststoffen te produceren voor de land- en bosbouw. Het bedrijf heeft 2 productiefaciliteiten in Finland en 21 medewerkers. Investeringsfond Korona Invest heeft sinds 2015 een meerderheidsbelang in Ecolan.

Circulaire economie
Veel organische reststromen worden nog niet gerecycled of hergebruikt. Door de voedingsstoffen uit dat afval terug te winnen, kunnen die weer in de keten worden gebracht. Dat vermindert het verlies van voedingsstoffen en draagt bij aan een circulaire economie. De Europese green deal moedigt het opschalen van initiatieven op het gebied van de circulaire economie aan.

"Door ons aanbod uit te breiden naar het groeiende segment van de biologische landbouw in Europa, helpen we de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen in dit segment te verbeteren door te profiteren van onze diepgaande kennis over gewasvoeding", zegt Mónica Andrés, Executive Vice President van Yara Europe in een bericht. Voor Ecolan biedt de overname de kans om de opgedane kennis via het netwerk van Yara ook internationaal te benutten.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
Regenradar
Powered by Agroweer
Sterke toename boetes bij controle mesttransport

Nieuws Mest

Sterke toename boetes bij controle mesttransport

Fabrikanten varen wel bij dure kunstmest

Inside Kunstmest

Fabrikanten varen wel bij dure kunstmest

“Koop nu een derde deel stikstofkunstmest”

Aangeboden door Yara

“Koop nu een derde deel stikstofkunstmest”

'Geschorst lid mestbedrijf is gevaar volksgezondheid'

Interview Mestfraude

'Geschorst lid mestbedrijf is gevaar volksgezondheid'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief