Yara

kunstmest

Nieuws Kwartaalcijfers

Kunstmest producenten zien winsten hard groeien

Kunstmestproducenten YARA en OCI hebben over het eerste kwartaal flink geprofiteerd van de extreem hoge prijzen voor kunstmest. De hoge kosten voor energie werden hierdoor voor beide bedrijven ruimschoots gecompenseerd.  
12 Mei 2022
kunstmest Kali Boerenbusiness

Nieuws Kunstmest

Yara stopt met de import van kali uit Wit-Rusland

Kunstmestfabrikant Yara bouwt de import van kali uit Wit-Rusland af. Door de sancties tegen het bewind van Aleksandr Loekasjenko is het vanaf 1 april 2022 niet langer mogelijk kali uit het land te importeren.
10 Januari 2022
kunstmest

Inside Kunstmest

Fabrikanten varen wel bij dure kunstmest

De hoge kunstmestprijzen leggen de kunstmestproducten bepaald geen windeieren. Dat is het beeld dat naar voren komt uit de cijfers (vooral gericht op de aandeelhouders) over het derde kwartaal 2021.
3 November 2021
akkerbouw kunstmest mest bemesting

Nieuws Mest

Yara stapt in de markt van organische meststoffen

Kunstmestfabrikant Yara neemt het Finse Ecolan zo maakte de bedrijven gisteren (woensdag 1 september) bekend. Het is voor Yara de eerste overname in het segment van organische meststoffen.
2 September 2021
Yara

Aangeboden door Yara

“Koop nu een derde deel stikstofkunstmest”

De prijzen voor stikstofkunstmest zijn hoog voor de tijd van jaar. Voor handel en boeren is het de vraag hoe daarmee om te gaan. Wanneer kan ik het beste inkopen? Maren Franke, Sales Manager Benelux bij Yara adviseert: “Spreid de aankoop en koop nu alvast een derde deel in.”
23 Juni 2021
kunstmest Yara

Nieuws Energie

Kunstmestfabriek gaat groene ammoniak maken

Kunstmestfabrikant Yara wil voor de productie van ammoniak overstappen op groene waterstof. Het moet de fabriek in het Zeeuwse Sluiskil, een van de grootste energieslurpers in Nederland, een forse CO2-besparing opleveren. De energie komt van een groot nieuw windmolenpark op zee.
8 Oktober 2020
kunstmest Yara

Nieuws Kunstmest

Kunstmestfabriek Yara ruim etmaal geblokkeerd

De toegang van meststoffenproducent Yara is op maandag 23 september geblokkeerd door meerdere milieuorganisaties. De actie vond plaats bij de fabriek van de multinational nabij het Duitse Hamburg.
25 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden