Mihai_Andritoiu / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Farm Dairy wil overname toch, Veco kijkt verder

6 September 2021

Zuivelonderneming Veco Zuivel gaat in gesprek met een andere partij nu de geplande overname door Farm Dairy niet is gelukt. Dit zegt directeur Alexander van Rouwendaal. Farm Dairy blijft echter geïnteresseerd in een overname.

Begin vorige week maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bekend dat de melding van een geplande overname was ingetrokken. Farm Dairy stelt dat er wat haar betreft nog geen sprake is van een mislukte overname. Er is eerder 'op de pauzeknop gedrukt', meldt directeur Arend Bouwer. "Wij blijven geïnteresseerd in een overname."

Geen bedorven verhoudingen
Van Rouwendaal zegt dat er wat Veco Zuivel betreft ook geen sprake is van bedorven verhoudingen. "De overname die we dachten te kunnen afsluiten, is gewoon moeilijker gebleken dan we eerst hadden voorzien. Het is zonde dat het geen deal geworden is."

Veco Zuivel produceert diverse (private label en merk-) zuivelproducten, waaronder melk, karnemelk, yoghurt, drinkyoghurt, kwark en boter. Veco Zuivel richt zich sterk op biologische zuivel. Farm Dairy produceert vooral zuivel onder huismerk voor de retail en werkt grootschaliger dan Veco. Farme Dairy is gezamenlijk eigendom van de familie De Bruijne en FrieslandCampina. Veco Zuivel is van de familie Van Rouwendaal.

Bij de bekendmaking van het overnamevoornemen in juni meldden beide partijen veel synergievoordelen te zien in de geplande stap.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Farmel troeft Farm Dairy af bij overname Vecozuivel

Nieuws Melk

Melkprijs in Beieren stijgt gemiddeld met 37 procent

Nieuws Zuivel

Frankrijk vreest lege zuivelschappen

Analyse Melkupdate

Europese zuivelmarkt wacht af na negatieve GDT

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief