Mihai_Andritoiu / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Farm Dairy wil overname toch, Veco kijkt verder

6 September 2021 - Klaas van der Horst

Zuivelonderneming Veco Zuivel gaat in gesprek met een andere partij nu de geplande overname door Farm Dairy niet is gelukt. Dit zegt directeur Alexander van Rouwendaal. Farm Dairy blijft echter geïnteresseerd in een overname.

Begin vorige week maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bekend dat de melding van een geplande overname was ingetrokken. Farm Dairy stelt dat er wat haar betreft nog geen sprake is van een mislukte overname. Er is eerder 'op de pauzeknop gedrukt', meldt directeur Arend Bouwer. "Wij blijven geïnteresseerd in een overname."

Geen bedorven verhoudingen
Van Rouwendaal zegt dat er wat Veco Zuivel betreft ook geen sprake is van bedorven verhoudingen. "De overname die we dachten te kunnen afsluiten, is gewoon moeilijker gebleken dan we eerst hadden voorzien. Het is zonde dat het geen deal geworden is."

Veco Zuivel produceert diverse (private label en merk-) zuivelproducten, waaronder melk, karnemelk, yoghurt, drinkyoghurt, kwark en boter. Veco Zuivel richt zich sterk op biologische zuivel. Farm Dairy produceert vooral zuivel onder huismerk voor de retail en werkt grootschaliger dan Veco. Farme Dairy is gezamenlijk eigendom van de familie De Bruijne en FrieslandCampina. Veco Zuivel is van de familie Van Rouwendaal.

Bij de bekendmaking van het overnamevoornemen in juni meldden beide partijen veel synergievoordelen te zien in de geplande stap.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

MTC door de pijn heen volgens nieuwe CEO

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden