Agrifoto

Nieuws Melk

FrieslandCampina-preses Erwin Wunnekink stapt op

22 September 2021 - Klaas van der Horst - 4 reacties

Erwin Wunnekink treedt na 3 maanden terug als voorzitter bij FrieslandCampina. Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen neemt zijn taken waar, zo meldt FrieslandCampina woensdag (22 september) in een verklaring. 

Wunnekink was nog maar recent in functie. Op 16 juni jongstleden volgde hij Frans Keurentjes op als voorzitter. Wunnekink was sinds december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen en vervulde sinds december 2016 tot medio dit jaar het vicevoorzitterschap in beide gremia. Het besluit om terug te treden kwam in de vergadering van de CVD, de Centrale Vergadering van Districtsvoorzitters.

Wunneking

Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen (net als Wunnekink ook bestuurder bij ForFarmers) neemt zijn taken waar tot er een nieuwe voorzitter is benoemd door het bestuur van de coöperatie.

Onrust
Het is onrustig in de coöperatietop van FrieslandCampina. Bestuurder Frans van der Hurk trad 2 weken geleden ook terug. Deze onrust is voor Wunnekink ook reden om op te stappen: "Ik heb besloten terug te treden in het belang van de coöperatie. Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden."

Van den Hurk noemde juist het feit dat er te weinig echt veranderd kon worden in de coöperatie en de zuivelonderneming als reden om op te stappen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
Sjaak 22 September 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10894282/frieslandcampina-preses-erwin-wunnekink-stapt-op]FrieslandCampina-preses Erwin Wunnekink stapt op[/url]
Leuk dat die weg is, maar ik zie in het bestuur geen ander groot licht die dit klusje kan klaren. Jullie?
Abonnee
Piet 22 September 2021
Waarom geen externe voorzitter? Een bewezen leider uit een andere businesstak die wel bekend is met zuivel.
Abonnee
polderteler 22 September 2021
kan piet boer niet terug komen
Abonnee
SjefO 22 September 2021
Gelijk polderteler, v Gaal is ook terug gehaald en zo ken ik er meer ,waarom zou je geen gebruik maken van een man als Piet Boer die zich positief bewezen heeft dat kunstje nogmaals te laten doen.
Een prima optie !!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden