Shutterstock

Nieuws Gemeenteraadsverkiezingen

Lokale partijen kunnen zich verbinden aan BBB

30 September 2021 - Linda van Eekeres

BoerBurgerBeweging (BBB) neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar stelt lokale partijen wél in staat zich als bondgenoot ('BBBondgenoot') te profileren. Zo'n lokale partij moet dan het landelijke verkiezingsprogramma van BBB onderschrijven en de fractieleden van de lokale partij worden lid van BBB.

BBB wordt naar eigen zeggen door veel lokale partijen benaderd die toenadering zoeken tot BBB met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar. Het ontbreekt BBB aan tijd om deze verkiezingen goed en zorgvuldig voor te bereiden.

Bovendien wil BBB 'lokale partijen die het BBB-gedachtegoed aanhangen' niet voor de voeten lopen, stelt BBB-voorzitter Erik Stegink in een verklaring. "Dat neemt niet weg dat de noodzaak van lokale, 'plaatselijk belang'-partijen evident is, zoals onderstreept in het BBB-verkiezingsprogramma."

Issues die lokaal spelen landelijk platform geven
Elly van Wijk, secretaris bij BBB, vult aan: 'Het BBBondgenootschap is een goed voorbeeld van nieuwe bestuurspolitiek: een nieuwe manier om issues die lokaal spelen snel en effectief een landelijk platform te geven." Het BBBondgenootschap wordt gevisualiseerd door een logo, waarin de naam van BBB en de desbetreffende gemeente wordt weergeven. BBBondgenoten kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van BBB.

Al eerder liet BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas in een interview in de studio van Boerenbusiness weten dat de partij zelf niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. "Je moet niet te hard willen groeien. Je moet ook kijken wat er behapbaar is en wat er organisatorisch mogelijk is. Als je in 350 gemeenten allemaal BBB wilt neerzetten, dat vergt nogal wat. En dat kunnen wij op dit moment gewoon niet doen", zei Van der Plas in het interview.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden