Verkiezingen

Caroline van der Plas

Nieuws Politiek

BBB wint zetel en komt tot hoogste score in peiling

BoerBurgerBeweging (BBB) blijft zetels winnen in de peiling van Maurice de Hond. Als nu Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, dan komt de partij uit op acht zetels. Dat is er één meer dan in september en zeven meer dan nu. Caroline van der Plas is de enige volksvertegenwoordiger van BBB in het parlement.
22 November 2021
verkiezingen

Nieuws Gemeenteraadsverkiezingen

Lokale partijen kunnen zich verbinden aan BBB

BoerBurgerBeweging (BBB) neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar stelt lokale partijen wél in staat zich als bondgenoot ('BBBondgenoot') te profileren. Zo'n lokale partij moet dan het landelijke verkiezingsprogramma van BBB onderschrijven en de fractieleden van de lokale partij worden lid van BBB.
30 September 2021
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging haalt kiesdrempel in peiling niet

Hoewel BoerBurgerBeweging (BBB) op relatief veel boerenstemmen lijkt te kunnen rekenen - donderdag nog op een kwart van de kijkers van een landbouwverkiezingsdebat - is haalt de partij niet de kiesdrempel in de meest recente peiling van I&O Research. 
19 Februari 2021
Boerenbusiness

Opinie Jaap Majoor

Hebben wij nog te eten in 2050?

De Tweede Kamerverkiezingen van 2021 worden heel belangrijk  voor de toekomst van de land- en tuinbouw. Ik zie 2 scenario's die allebei een enorme impact kunnen hebben.
2 November 2020
verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Platteland stemt massaal op Forum voor Democratie

Forum voor Democratie (FvD) heeft bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten een fikse verkiezingswinst geboekt. Daarbij hebben vooral veel plattelandsgemeenten massaal op de partij van Thierry Baudet gestemd.
21 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox