Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws AgriNL

Rabobank kritisch over handreiking AgriNL

15 Oktober 2021 - 2 reacties

Waar nagenoeg alle leden van AgriNL deze week expliciet afstand hebben genomen van de 'handreiking' aan het nog te vormen kabinet, is ook Rabobank Nederland kritisch, maar expliciet afstand is nog niet genomen.

Volgens een woordvoerster is het nog niet gekomen tot een bespreking van de handreiking en dus ook een definitief oordeel. Wel is er kritiek op de handelwijze bij AgriNL. 

CEO Wiebe Draijer is namens de bank vertegenwoordigd in AgriNL. Mede uit zijn naam laat de bank weten dat ze zich 'hard maakt voor een toekomstbestendige Food & Agrisector'. "Gezien het belang van deze sector voor Nederland, schaart Rabobank zich achter de tekst van de advertentie van AgriNL en staan wij voor het doel van de samenwerking: gezamenlijk optrekken voor een toekomstbestendige land- en tuinbouw. De huidige stikstofproblematiek vraagt om oplossingen die goed zijn voor iedereen in Nederland. Die bedenken we bij voorkeur samen."

Rabobank is van mening dat de oplossingen vanuit meerdere richtingen komen. "We moeten innovatie van boeren stimuleren. Bovendien zijn we voorstander van een gebiedsgerichte aanpak, waar boeren, natuurorganisaties en overheid samen kijken wat per gebied de beste oplossing is. Daarbij moet de overheid geen generieke maatregelen opleggen, maar vertrouwen op de innovatiekracht van agrarische ondernemers", aldus Van Huët.

De meeste leden van AgriNL, die deze week afstand namen van de handreiking of zelfs uit het platform stapten, gaven aan dat ze zich wel konden vinden in de advertentie, maar niet in het gepresenteerde actieplan.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk. 16 Oktober 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10894721/rabobank-kritisch-over-handreiking-agrinl]Rabobank kritisch over handreiking AgriNL[/url]
De Rabo bank moet zich schamen; Tegen de boeren zeggen dat ze niet duursaam bezig zijn, En zelf rotzooien ze maar wat aan in de Oekraine.! Draijer moet ontslag nemen.! Agri.nl moet zichzelf opheffen per direkt.!
Er is maar èèn woordvoerder voor de boeren naar Den Haag, en dat is zowiezo het LTO, maar tevens FDF, enz- . ! Maar de Rabo, RFC, Avebe, Agrfirm, For Farmers, Cosun, enz- , moeten alleen maar zorgen dat hun bedrijven perfect draaien, met zoveel mogelijk winst voor de boer.!! En DE DIRECTEUREN VAN DEZE BEDRIJVEN HEBBEN NIETS TE MAKEN MET BELANGEN OVERLEG VOOR DE BOEREN MET HET LNV, ENZ - .! MET NATUURMONUMENTEN WILLEN WE TOTAAL NIETS TE MAKEN HEBBEN.!!!!!!!
Abonnee
droeftoeter 20 Oktober 2021
henk snapt t
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Financiering

Rabobank gaat door met duurzaamheidskorting

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

BB TV René Veldman

'Varkensprijs omhoog, maar markt blijft onzeker'

Nieuws Landbouwtransitie

'Rabobank hoeft geen leningen af te schrijven'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief