AgriNL

Wil Meulenbroeks

Nieuws AgriNL

LTO Melkveehouderij houdt vast aan eigen plannen

LTO Melkveehouderij was ontzettend verrast over de plannen van AgriNL vorige week. De vakgroep staat er 'ook in de verste verte niet achter, maar is wel bereid tot overleg met de overheid op basis van eigen LTO-plannen.
18 Oktober 2021
Cees Veerman

Analyse Belangenbehartiging

Old boys trekken zonder boer de landbouw niet vlot

Zonder goede boerensteun was de handreiking van herensociëteit AgriNL aan het kabinet gedoemd te mislukken, ook met juiste cijfers. Plannen over, maar zonder de boeren (of andere beroepsgroepen0 redden het niet, blijkt ook uit eerdere plannen.
15 Oktober 2021
rabobank

Nieuws AgriNL

Rabobank kritisch over handreiking AgriNL

Rabobank Nederland neemt anders dan veel andere partijen niet expliciet afstand van de handreiking van AgriNL aan het kabinet. Dit laat directeur Food & Agri, Carin van Huët, weten mede namens topman Wiebe Draijer.
15 Oktober 2021
Henk Bleker

Inside NMV

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Interim-voorzitter Henk Bleker van de NMV vindt dat de CEO's in AgriNL excuus moeten aanbieden voor het rondstrooien van boerengrond bij de kabinetsformateurs.
14 Oktober 2021
grond

Inside Stikstof

AgriNL baseert Actieplan op foute aannames

Een reeks cruciale aannames in het Actieplan van AgriNL klopt niet. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt het aantal stoppers vanaf 2016 veel lager dan genoemd. Daarmee is ook het vrijkomende areaal landbouwgrond vele malen kleiner.
13 Oktober 2021
koeien padstelling

Politiek Stikstof

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Binnen AgriNL, de netwerkorganisatie van elf bedrijven in de agribusiness en LTO Nederland, is hommeles ontstaan over het gisteren (dinsdag 12 oktober) gepresenteerde Actieplan voor de toekomst van de agrifoodsector. Steeds meer leden nemen afstand van het plan.
13 Oktober 2021
akkerbouw stikstof percelen snelweg luchtfoto

Nieuws AgriNL

Actieplan tot het verdelen van grond stoppende boer

Elf grote bedrijven in de agrifoodsector, waaronder FrieslandCampina, Vion en Cosun, en LTO Nederland pleiten voor centrale regie voor de herverdeling van grond die vrijkomt doordat boerenbedrijven stoppen of als piekbelaster worden uitgekocht. Daarvoor is €1,5 tot €2 miljard per jaar nodig.
12 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden