Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensvleesgigant Rusland getroffen door AVP

27 Oktober 2021 - Stef Wissink

Miratorg, de grootste varkensvleesproducent van Rusland, is weer getroffen door een uitbraak van Afrikaanse varkenspest op een van haar bedrijven.

Het is de tweede uitbraak voor de varkensvleesproducent in relatief korte tijd. Afgelopen maand kreeg namelijk een andere locatie van het bedrijf te maken met Afrikaanse varkenspest. Beide gevallen werden gevonden in de provincie Belgorod, in het midden van Rusland. Het is onbekend hoeveel varkens er op de bedrijven aanwezig waren en of deze geruimd zijn.

Varkensvleesreus
Sinds 2010 is Miratorg de grootste varkensvleesproducent van Rusland. Het bedrijf produceert 10% van al het varkensvlees dat geproduceerd wordt in het land. Dat kwam vorig jaar neer op zo'n 522.000 ton, wat 22% meer was dan in 2010. De Russische varkensproductie groeit, ondanks dat er geregeld uitbraken worden gemeld van Afrikaanse varkenspest, fors de laatste jaren. Afgelopen jaar lag de nationale productie bijna 11% hoger dan in 2019 en kwam deze uit op 4,89 miljoen ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China koopt varkensvlees op om deflatie te bestrijden

Analyse Varkens

Kostprijs Nederlandse varkens relatief laag

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport Brazilië groeit flink

Analyse Varkens

Prijzen op Chinese varkensmarkt dalen weer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox