Shutterstock

Inside Melk

Ook in september groeide de Ierse melkplas flink door

2 November 2021 - Stef Wissink

Ierse melkveehouders voeren de melkproductie nog altijd flink op. Sinds mei dit jaar liggen de melkaanvoeren fors boven die van 2020. Ook in september word de sterk stijgende trend voortgezet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er werd in september 802.420 ton melk aangevoerd bij de melk verwerkende fabrieken. Dat was bijna 50.000 ton meer dan in september 2020. Er wordt hiermee en plus gerealiseerd van 6,5%. De stijgende trend wordt daarmee versterkt doorgezet. In juli en augustus groeide de melkproductie ten opzichte van een jaar eerder met respectievelijk 4,7% en 5,5%.

Uitdijende melkplas lijkt niet te stuiten
Waar veel grote zuivel producerende de landen de productie zien stagneren, trekt Ierland de expansielijn dus door. Dat blijkt ook als de productiecijfers worden vergeleken met de vijfjarig gemiddelden. Ten opzichte van de vijfjarige gemiddelde productie over de maand september lag de melkaanvoer in september van dit jaar bijna 60.000 ton hoger. Dat betekent een plus van bijna 8%. De sterke recente groeicijfers geven vooralsnog ook geen aanleiding te denken dat de groei er nu uit is.

Verwachtingen waren goed
De verwachtingen voor de melkproductie in september waren vooraf al goed. Gunstige weersomstandigheden zorgden voor een goede beschikbaarheid van gras, ook nog laat in het weideseizoen dat meestal begin oktober eindigt. De productie van het belangrijkste Ierse zuivel export product, boter, steeg met 2.700 ton in september. De productie kwam daarmee uit op een totaal van 26.700 ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden