Shutterstock

Nieuws Melk

Griekse zuivelfabriek strijkt neer in Hoogeveen

24 November 2021 - 3 reacties

Zuivelbedrijf Fage uit Griekenland wil een fabriek openen op het noordelijke gedeelte van bedrijventerrein Riegmeer in Hoogeveen. De fabriek biedt ruimte aan zo'n 250 medewerkers en moet halverwege 2024 opengaan.

Volgens RTV Drenthe is de gemeente Hoogeveen sinds november 2020 in gesprek met Fage. De gesprekken zijn lang geheim gebleven, aldus de omroep. De gemeenteraad van Hoogeveen mocht er de afgelopen maanden niks over zeggen. Maandagavond werd tijdens een extra raadsvergadering besloten om de geheimhouding op te heffen. "Voor Hoogeveen is het een doorbraak", vertelt wethouder Jan Zwiers enthousiast. "Fage gaat een ultramoderne productielocatie bouwen voor de Europese markt. Daar zijn wij heel erg blij mee, want het levert weer werkgelegenheid op in ons gebied."

Het bedrijf heeft een contract getekend voor een terrein van 15 hectare. De fabriek zelf zal een investering vergen van €150 miljoen. Het bedrijf produceeert met name Griekse yoghurt en heeft vestigingen in Griekenland en de Verenigde Staten.

Vestiging van een bedrijf in Nederland door Grieken kan zin hebben omdat er jaarlijks veel zuivel vanuit Noordwest-Europa naar Griekenland gaat. De eigen Griekse productie kan de vraag niet aan, zeker niet in het toeristenseizoen. Voor veel handelaren, maar ook voor een bedrijf als FrieslandCampina is de Griekse zuivelmarkt mede daarom erg aantrekkelijk.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Jos 24 November 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10895357/griekse-zuivelfabriek-strijkt-neer-in-hoogeveen]Griekse zuivelfabriek strijkt neer in Hoogeveen[/url]
De nieuwe regering wil 40% minder melk koeien vanwege stikstof.
Gemeenteraad Hoogeveen wil Nieuwe melk fabriek. Laten bouwen
achter gesloten deur..
Terwijl er al een melkfabriek in Hoogeveen staat.
Abonnee
hypotheekboer 24 November 2021
Misschien snappen ze het in Hoogeveen en Griekenland wel beter als in Den Haag
Abonnee
Jo 24 November 2021
Er is in Duitsland net over de grens nog een groep boeren die wel graag weer bij A-ware weg willen, omdat ze te weinig beuren. Een kans voor deze Grieken.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melk

Gesteggel over melkprijzen in Canada

Achtergrond melk

Gemiddelde melkprijs mei met ruim 3,50 euro omhoog

Nieuws melk

Rustige verhoging Cono, Leerdammer zet tandje bij

Podcast Zuivel

Zuivelmarkt blijft oplopen en ligt er goed bij

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief