Alexandros Michailidis/Shutterstock

Nieuws GLB

Derde van de EU-landen mist deadline voor NSP

4 Januari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Lang niet alle EU-lidstaten hebben hun (concept) Nationaal Strategisch Plan voor de deadline van 1 januari 2022 bij de Europese Commissie ingeleverd. Eurocommissaris voor landbouw Janusz Wojciechowski maakte gisteren in een tweet bekend dat achttien lidstaten (van de 27) hun NSP's voor de deadline naar de Commissie hebben gestuurd.

Nederland hoort bij de groep landen die het NSP op tijd heeft ingeleverd. Het Nederlandse plan is wel als concept ingediend. Het Strategisch Milieueffectrapport en de samenvatting van het NSP zijn vanaf 22 december 2021 tot en met 1 februari 2022 (online) in te zien. Ook is het in deze periode mogelijk een zienswijze op het plan in te dienen. Eventuele zienswijzen die op het plan binnenkomen worden samen met de opmerkingen vanuit Brussel verwerkt in de definitieve versie. Pas na de goedkeuring van de EU zal het NSP definitief worden.

Het NSP is de nationale uitwerking van het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). Het GLB treed per 1 januari 2023 inwerking. Een belangrijke onderdeel van het GLB zijn de NSP's en die moeten volgens de huidige planning uiterlijk 30 juni 2022 goedgekeurd worden door de Commissie.

Het Nederlandse NSP en informatie over het indienen van een zienswijze is hier te vinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Grond

Britse boer 'braakt' liever dan dat hij teelt

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Toezeggen lukte wel in het GLB, betalen wordt lastig

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden