Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Toename winst én zorgen Dairy Farmers of America

30 Maart 2022

Dairy Farmers of America, het grootste zuivelconcern in de VS, zag de omzet vorig jaar met 8% toenemen tot $19,3 miljard. Ook de winst nam toe. Het grote personeelstekort is echter een nijpend probleem wat de coöperatie ook dit jaar in de wielen rijdt.

De omzetgroei is vooral te danken aan de overname van het Amerikaanse Dean Foods. Dit zuivelbedrijf werd in 2020 voor $433 miljoen uit een faillissement aangekocht. Onder aan de streep steeg de winst met $28 miljoen met $199 miljoen. Ondanks de groene cijfers blikt de coöperatie terug op een uitdagend jaar, vooral vanwege verstoringen in de supply chain.

Het bedrijf worstelt met grote personeelstekorten. Volgens vertrekkend CEO Rick Smith staan er 1.500 vacatures open, goed voor 10% van het personeelsbestand. Het bedrijf zegt dat het bijna onmogelijk is om de melkaanvoer rond te breien. Volgens de CEO moet dagelijks op 3.000 bedrijven de melk worden opgehaald. Dairy Farmers verwerkt bijna 30% van de Amerikaanse melkplas.

Melkprijs fractie hoger
De 11.500 leden melkveehouders van de coöperatie konden vorig jaar rekenen op een melkprijs van $18,40 per CWT, wat omgerekend neerkomt op circa €35 per 100 kilo. Dit is een fractie hoger dan het jaar daarvoor. Net als in Europa zijn ook de melkprijzen in de VS intussen tot fors hogere niveaus gestegen vanwege de snel stijgende zuivelmarkt.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Van Dorp en Steenwijk

Grote Duitse zuivelfabriek zoekt Nederlandse melk

Nieuws melk

Grondstofwaarde melk voor eerst weer omlaag

Nieuws Melk

Gesteggel over melkprijzen in Canada

Achtergrond melk

Gemiddelde melkprijs mei met ruim 3,50 euro omhoog

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief