Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Toename winst én zorgen Dairy Farmers of America

30 Maart 2022 - Wouter Baan

Dairy Farmers of America, het grootste zuivelconcern in de VS, zag de omzet vorig jaar met 8% toenemen tot $19,3 miljard. Ook de winst nam toe. Het grote personeelstekort is echter een nijpend probleem wat de coöperatie ook dit jaar in de wielen rijdt.

De omzetgroei is vooral te danken aan de overname van het Amerikaanse Dean Foods. Dit zuivelbedrijf werd in 2020 voor $433 miljoen uit een faillissement aangekocht. Onder aan de streep steeg de winst met $28 miljoen met $199 miljoen. Ondanks de groene cijfers blikt de coöperatie terug op een uitdagend jaar, vooral vanwege verstoringen in de supply chain.

Het bedrijf worstelt met grote personeelstekorten. Volgens vertrekkend CEO Rick Smith staan er 1.500 vacatures open, goed voor 10% van het personeelsbestand. Het bedrijf zegt dat het bijna onmogelijk is om de melkaanvoer rond te breien. Volgens de CEO moet dagelijks op 3.000 bedrijven de melk worden opgehaald. Dairy Farmers verwerkt bijna 30% van de Amerikaanse melkplas.

Melkprijs fractie hoger
De 11.500 leden melkveehouders van de coöperatie konden vorig jaar rekenen op een melkprijs van $18,40 per CWT, wat omgerekend neerkomt op circa €35 per 100 kilo. Dit is een fractie hoger dan het jaar daarvoor. Net als in Europa zijn ook de melkprijzen in de VS intussen tot fors hogere niveaus gestegen vanwege de snel stijgende zuivelmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden