Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Lely Sphere klaar voor verdere uitrol'

7 Juli 2022

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een innovatief product of nieuwe dienst met financieel voordeel voor de boer. De winnaar van afgelopen jaar is de Lely Sphere. Hoe is het dit product het afgelopen jaar vergaan?

Lely is het afgelopen jaar met name bezig geweest met het verfijnen van het proces. Volgens Romy van Aalst, productspecialist bij Lely, is de Sphere zelf helemaal gereed en is Lely er ook klaar voor. "Wij zijn klaar om de Sphere in heel Nederland te gaan plaatsen en daarmee een gedeelte van het stikstofprobleem ook op te lossen. Samen met onze concullega's natuurlijk. We merken gewoon dat de markt nog in afwachting is van de keuzes die uit Den Haag moeten komen."

Momenteel zijn er twintig installaties in Nederland actief. Lely hoopt op circa tachtig aanvullende orders voor het eind van dit jaar. "De groei is afhankelijk van de duidelijkheid en het toekomstperspectief waar boeren op zitten te wachten. Daarnaast loopt er een project om de gescheiden mineraalstromen goedgekeurd te krijgen als kunstmestvervanger. Mocht dat er doorheen komen, dan wordt het voor de boeren ook een stuk interessanter", aldus Van Aalst. 

Bijdrage aan bekendheid
Lely heeft geen spijt van de deelname aan de Agribusiness Award. "Meedoen heeft veel bekendheid opgeleverd en positieve reacties vanuit alle hoeken. Ook intern heeft het gezorgd voor een goede vibe. We hebben natuurlijk heel veel medewerkers, dus zoiets heeft dan wel een positieve invloed op waar we mee bezig zijn. Wij zijn natuurlijk een groot bedrijf, maar ook als je als start-up je product op de kaart wilt zetten, dan is dit een hele mooie manier om van start te gaan."

Een van de onderdelen van het traject is een pitch voor de vakjury. "Dit was denk ik het spannendste onderdeel van allemaal. Je kunt het redelijk voorbereiden, maar dan is het afhankelijk van de kennis van de jury welke vragen je krijgt. Wij waren echt positief verrast door de kennis van de jury. Hierdoor konden we al vrij snel de diepte in wat wij wel heel fijn vonden. Het was gewoon heel leuk. Zo'n pitch brengt je op nieuwe ideeën en het houd je scherp."

Agribusiness Award 2022
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2022 is inmiddels geopend. Inschrijven kan tot en met 11 september. De vakjury beoordeelt daarna de inzendingen en kiest de genomineerden. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Stikstofstemming

Stikstoffonds nu on hold en Schiphol is uitgeshopt

Achtergrond Stikstofstemming

De Aerius-economie draait onverstoorbaar door

Nieuws Prinsjesdag

Kabinet houdt vaart in stikstofdossier

Analyse Stikstofstemming

Controverse bevangt beleid rondom stikstof

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox