Eigen foto (bewerking BB)

Nieuws Stikstof

Agractie verwacht omslag meer coalitieleiders

19 Augustus 2022 - Klaas van der Horst - 7 reacties

Voorman Bart Kemp van Agractie is tevreden en hoopvol na de ommezwaai van CDA-leider Wopke Hoekstra op gebied van stikstof. Hij constateert dat Hoekstra de eerste is van de vier coalitieleiders die de KDW wil loslaten, maar verwacht dat er meer zullen volgen.

"De komende weken zullen hierover helderheid brengen. Achter de schermen gebeurt er enorm veel", aldus Kemp. Ondertussen is het wel belangrijk dat de landbouw blijft vasthouden aan de basiseisen waarop het voor haar wringt, stelt hij. Met alleen uitstel is de landbouw niet geholpen.

Vanmorgen (19 augustus) tekende het AD uit de mond van Hoekstra op: "Er is een herstart nodig van het proces. 2030 is voor ons niet heilig.'' Ook zei hij dat de KDW een 'gemankeerd middel' is en deze zo 'spoedig mogelijk' uit de wet moet worden gehaald.

Enorme druk vanuit landelijk CDA
De andere opstelling van Hoekstra is niet vanzelf tot stand gekomen, weet Kemp. "Vanuit het CDA is landelijk is er enorme druk uitgeoefend. Dat was niet iets wat zomaar kon worden genegeerd door de partijleiding." Bij de VVD en ChristenUnie speelt ook een hevige interne discussie. De schuivende standpunten in de diverse partijen zullen druk veroorzaken op het kabinet. Of dit deze beweging overleeft, is een vraag die ook Kemp niet kan beantwoorden. Hij verwacht dat vooral minister Sigrid Kaag van D66 een lastige keuze moet maken.

Oproep aan provincies
Agractie heeft ondertussen ook een oproep gedaan aan de provincies om de besluitvormingsprocessen daar met drie maanden te vertragen, om zo beter in te kunnen spelen op de veranderingen die vanuit Den Haag zijn te verwachten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Abonnee
jan jansen 19 Augustus 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10900178/agractie-verwacht-omslag-meer-coalitieleiders]Agractie verwacht omslag meer coalitieleiders[/url]
Welke coalitie is voor Kemp ideaal?
Abonnee
tijdbom 19 Augustus 2022
Omdat Hoekstra een stap op zij zet,word hij door de groenen ervan beticht een knieval te hebben gemaakt voor de terreur. Ook wij als boeren zijn in de ogen van de groenen dus terroristen. Ik vind niet zo n mooie gedachte.
Ik vind dit zelfs een kwalijke uitspraak richting tegenstanders van de N problematiek. Zij zijn het die mede verantwoordelijk zijn.
Piet 20 Augustus 2022
leiders..
(dit is woordbedrog en zet de lezer op het verkeerde been)

stikstofcrisis, coronacrisis, toeslagencrisis, woningmarktcrisis, energiecrisis, klimaatcrisis, vluchtelingencrisis, personeelscrisis, binnenzeevaartcrisis, visserijcrisis

Het word doodeerlijk letterlijk gezegd: Wij sturen alleen in goede banen, Er komt een nieuw normaal, Leiders hebben geheugenproblemen en wij denken dat hopen dat hij liegt!

Als er zaken vergeten worden door mensen die beleid hebben beloofd, maar alles vergeten zijn, is dit een probleem wat direct moet worden opgelost (Hoog opgeleid Nederland...)

Er moet onderzoek komen hoe een heel land tien jaar lang door gedragsonderzoekers blijven geloven in een lege poppenkast waarbij de mug de olifant in aandacht weet te verslaan (zwarte pietdiscussie, terwijl crisissen kwamen!) en wie ons heeft berooft van onze cultuur, onze erfenis, onze christen naastenliefde in ruil voor haatculturen.

Beleidsuitvoerders moeten per direct onder curatele worden gesteld en onderzoek moet komen hoe hun schade kan worden teruggedraaid (gasveld onder zee, kerncentrales).

Als dit Internationaal Gerechtshof niet ingrijpt, komt er zonder meer een burgeroorlog, medelanders krankzinnig beleid zullen eenvoudigweg pakken wat ze nodig hebben.
Abonnee
Zeeuw 20 Augustus 2022
Crisis is wat de normale mensen signaleren. De politici denken daar veel al anders over . Die willen overdrijven in een ideaal en dat kan alleen met medewerking van mensen . Erg vind ik het met valse middelen proberen je doel te bereiken ten koste van mensen geluk.
Abonnee
jan 20 Augustus 2022
vond bart kemp gisteravond niet scherp, die Kuiken van de pvda mocht meerdere keren zeggen dat de natuur achteruit hobbelt en hij bleef maar naar zijn wijntje kijken
stuur dan Sita naar de npo
ik weet het niet meer 23 Augustus 2022
Sita kan enkel goedwillende mensen op laten sluiten, vies vuil tuig is het
Abonnee
tijdbom 23 Augustus 2022
Segers (cu) zegt dat de oplossing bij de boeren ligt. Waarom noemt hij de industrie niet. Alles moet met de gehele Nederlandse bevolking opgelost worden. De producent moet zijn/haar verantwoordelijkheid ook nemen.
Jammer dat ook cu met d66 mee gaat,dus wat mij betreft; mag geen nieuwe coalitiegenoot worden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden