Rijksoverheid

Nieuws Stikstof

Organisaties open voor tweede gesprek Remkes

30 Augustus 2022 - Linda van Eekeres - 2 reacties

Acht landbouworganisaties willen morgen (woensdag 31 augustus) in gesprek met Johan Remkes en het kabinet over het stikstofbeleid, mits een aantal punten op de agenda komen. Dit bevestigt LTO. Het gaat dan onder meer over de kritische depostitiewaarde (KDW), de drempelwaarde stikstofdepositie en de PAS-melders.

De boerenorganisaties hebben gisteravond met elkaar overlegd of zij met Remkes en het kabinet om tafel gaan. Eerder was de eis dat het kabinet moest bewegen op onder meer het gebied van het tijdspad, de doelen en de KDW en dat zicht moest zijn op een oplossing voor de PAS-melders. Volgens Agractie-voorman Bart Kemp is dat achter de schermen wel aan de gang, zeker na de uitspraken van CDA-leider Wopke Hoekstra dat 2030 niet meer heilig is om alle stikstofdoelen te halen. Kemp vond het overleg met de andere zeven organisaties 'goed en constructief'. Hij is net als de andere organisaties bereid om woensdag onder leiding van Remkes met het kabinet te spreken. Kemp geeft wel aan dat er een duidelijk vastgestelde agenda moet komen op punten die de organisaties aandragen, waarbij vooral het fundament onder het stikstofbeleid voor hem van belang is.

Organisaties zelf aan de overlegtafel
Het eerste gesprek van Remkes met de landbouworganisaties vond plaats op 5 augustus. LTO sprak voor- en achteraf met zeven agrarische organisaties (Agractie, FDF, DDB, NAV, NMV, NVP en POV). De bijeenkomst werd na afloop - na terugkoppeling door LTO - als mislukt bestempeld. Het tweede gesprek met de agrarische organisaties moet het laatste gesprek zijn in het proces-Remkes. LTO heeft eerder aangegeven dat de andere organisaties nu zelf naar het vervolggesprek moeten komen. Remkes moet nu beoordelen of hij en het kabinet onder deze voorwaarden het gesprek willen aangaan. Daarna schrijft hij zijn bevindingen op, ook als dit gesprek niet doorgaat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Tijdbom 30 Augustus 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10900340/organisaties-open-voor-tweede-gesprek-remkes]Organisaties open voor tweede gesprek Remkes[/url]
D66er de Groot heeft zijn vertegenwoordigers te kennen gegeven: Rug recht houden.
Ik wil dit ook onze vertegenwoordigers graag meegeven.
Sterkte en? Rug recht houden!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Abonnee
Zeeuwwind 30 Augustus 2022
Precies, rug recht houden. Bij KDW de meetfouten aan de orde stellen conform TNO en geen correcties van “ rivm weet niet waar het vandaan komt “ accepteren. Ik mis nu ook de grensgebieden ,maar dat is goed voor een vervolg ronde indien nog nodig.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mest

FrieslandCampina en Rabo zetten in op mestvergisting

Nieuws Stikstof

Stikstof en fosfaat boven aangescherpt plafond 2025

Achtergrond Stikstofstemming

Aerius, errata en andere onzuivere data

Achtergrond Stikstofstemming

Kabinetskeuring en de persona's van Van der Wal

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden