ForFarmers

Nieuws Veevoer

Kartelwaakhond slaat aan op Britse fusie ForFarmers

22 December 2022

ForFarmers kondigde in juli aan dat de Britse tak van het veevoederbedrijf gaat fuseren met 2Agriculture, een voerbedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat zich uitsluitend richt op de pluimveesector. De plannen stuiten echter op tegenwind, omdat de Britse toezichthouder (CMA) heeft besloten om een fase 2-onderzoek te gaan doen, tenzij een schikking kan worden getroffen met andere partijen. 

De CMA denkt dat de fusie tussen beide partijen mogelijk kostprijsverhogend werkt voor de Britse pluimveehouders, zo is de uitkomst van de eerste fase. Daarbij zouden pluimveehouders mogelijk worden beperkt in hun keuze voor een voerleverancier. Bij de CMA zijn door pluimveehouders en andere Britse voerproducenten klachten ingediend. Met achttien mengvoerfabrieken in de UK zou het toekomstige fusiebedrijf te dominant worden. 

De bevindingen van de kartelwaakhond zijn een tegenvaller voor ForFarmers, waar juist veel enthousiasme te proeven is over de voorgenomen fusie. Het beursgenoteerde veevoerconcern beraadt zich momenteel op vervolgstappen, waarvoor het bedrijf slechts een paar dagen de tijd heeft. Een optie daarbij is dat ForFarmers en 2Agriculture tegemoetkomingen doen aan de concurrentie. Wordt er niet gereageerd, dan start de tweede fase van het onderzoek. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers gaat scherper op de kosten letten

Nieuws Voer

Leden FromFarmers zien nabetaling tegemoet

Interview Pieter Wolleswinkel

‘We willen als ForFarmers onze leidende rol behouden’

Nieuws Voer

ForFarmers trekt zich terug uit België

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox