Rabobank

Nieuws Rabobank

Vertrek CEO, Carbon Bank gaat op in groter geheel

19 Januari 2023 - Linda van Eekeres - 6 reacties

Barbara Baarsma (foto) vertrekt per 1 maart van dit jaar na twee jaar als CEO van de Rabo Carbon Bank. "Omdat mijn eigen leercurve na deze twee jaar afvlakt en minder steil wordt, is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging", zegt Baarsma in een interne memo van de Rabobank. Baarsma keert niet terug in een andere functie bij de bank en de Carbon Bank gaat niet meer als aparte eenheid verder. Deze wordt ondergebracht bij Wholesale & Rural (W&R), onder leiding van Roland van der Vorst, hoofd Innovatie W&R.

"Door de twee afdelingen samen te voegen wil Rabobank de innovatie en ontwikkeling van belangrijke toekomstige capaciteiten binnen W&R (Wholesale & Rural) en de bank verder versterken", aldus de interne memo die Boerenbusiness heeft. Van der Vorst zegt daarin: "Door dit te combineren met mijn rol als hoofd Innovatie W&R, denk ik dat we nog meer synergie tussen beide activiteiten kunnen realiseren. De Rabo Carbon Bank is een hoeksteen voor de toekomst van de Rabobank."

De Rabo Carbon Bank werd in februari 2021 opgericht met het doel CO2-credits te kopen en te verkopen en samen met agrarische ondernemers projecten te ontwikkelen voor CO2-opslag in bomen en bodem, vertelde Baarsma in een video-interview met Boerenbusiness

Zeven proposities in ontwikkeling
Baarsma: "Twee jaar geleden vroeg Wiebe Draijer mij om leiding te geven aan de Rabo Carbon Bank. Samen met het team hebben we de Rabo Carbon Bank ingebed in Rabobank, onze carbon solutions versneld en de Rabo Carbon Bank gepositioneerd in de wereldwijde CO2-uitdagingen. Ik heb dit innovatieve werk met veel plezier gedaan en ben er bijzonder trots op dat we op dit moment zeven proposities in ontwikkeling hebben, waarvan er drie bijna zijn opgeschaald, en dat Rabo Carbon Bank nu deel uitmaakt van een indrukwekkend internationaal carbon-netwerk."

Baarsma heeft zeven jaar in topposities bij de Rabobank gewerkt en, voordat ze CEO van de Rabo Carbon Bank werd, leiding gegeven aan RaboResearch en Rabo Amsterdam. Wat Baarsma gaat doen, is nog onbekend. Ze zit voor de Rabobank in Brazilië en laat desgevraagd weten geen tijd te hebben om te reageren.

De Carbon Bank-CEO is de tweede topvrouw waar Rabobank in korte tijd afscheid van neemt. Carin van Huët is per dit jaar geen directeur Food & Agri Nederland meer. Het is nog onbekend of en, zo ja, door wie ze wordt opgevolgd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
Abonnee
kjol 19 Januari 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10902552/vertrek-ceo-carbon-bank-gaat-op-in-groter-geheel]Vertrek CEO, Carbon Bank gaat op in groter geheel[/url]
Kortom ze is er spuugzat van.
Abonnee
Henk. 19 Januari 2023
Nou de vlag mag uit, want deze vrouw heeft nog nooit iets positief kunnen betekenen voor de landbouw.!
Abonnee
Frits 19 Januari 2023
Ik wilde schrijven dat de ratten het schip verlaten. Maar ik vind dat wel een beetje een boute uitspraak.
Abonnee
meerpeer 19 Januari 2023
Karin weg bij Rabo is jammer maar Barbara weg is beter voor bank , agrariërs en minder bedeelden in dit land. Ze straalde uit ver boven deze mensen te staan en alleen aansluiting had met de vermogende mensen uit de Randstad.
Abonnee
epv 20 Januari 2023
functie elders, uitgekotst door kritiek van rabo leden op haar voorstellen van co2 credits per persoon. Henk en Ingrid konden als ze niet rond konden komen, hun co2 credits voor hun vakantie wel verkopen aan elite die graag een 4e of 5e keer op vakantie wilden. Wat een walgelijk mens.
Abonnee
Boer Jan 20 Januari 2023
Zoals kees zegt, 'Zeemeeuwen management; ze komen uit het niets, schijten de boel onder en verdwijnen vervolgens weer in het niets'.

Mevr Baarsma had geen tijd voor een commentaar, zal wel druk geweest zijn met boompjes planten in Brazilië.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden