Dafinchi/Shutterstock

Nieuws GLB

Weer een tegenvaller bij Gecombineerde opgave

6 Juni 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 11 reacties

Voor menig boer is het invullen van de Gecombineerde opgave (meitelling) in de nieuwe opzet een uitdaging om het maar vriendelijk te zeggen. Naast onduidelijke voorwaarden en regels werkte het systeem van de RVO ook niet bepaald mee. Niet voor niets dat de datum voor opgave met een maand is verlengd met een maand tot 15 juni. Met de deadline in zicht roept de RVO iedereen op om de Gecombineerde opgave nog een keer te controleren en opnieuw in te sturen wegens technische problemen.

Kort voor de datum waarop de Gecombineerde opgave moet worden ingeleverd, bleek er nog een fout in het systeem te zitten. "Door technische problemen zag u misschien een verkeerde gehaalde waarde (brons, zilver of goud) in uw opgave", schrijft de RVO. Het komt er dus op neer dat iedereen die in de Gecombineerde opgave eco-activiteiten heeft aangemeld moet controleren of de punten en waardes nog wel kloppen. Daarvoor moeten de percelen opnieuw worden gecontroleerd en opgeslagen. "Heeft u uw percelen met eco-activiteiten gecontroleerd en opnieuw opgeslagen? Dan ziet u in het Overzicht GLB-regelingen > Eco-regeling mogelijk een ander resultaat", schrijft de RVO. Iedereen die de Gecombineerde opgave al heeft verstuurd, moet deze daarna nogmaals opsturen.

15 juni
De definitieve datum voor het aanmelden voor eco-activiteiten blijft echter 15 juni. Het schrappen van een eco-activiteit kan na deze datum nog wel maar er kunnen geen nieuwe meer worden aangemeld. Tot en met 5 juni zijn er 38.459 opgaven ontvangen van de verwachte 56.200. Geheel in stijl met de Gecombineerde opgave tot nu toe is vandaag  (6 juni waarop veel relaties de mail van de RVO hebben ontvangen) tussen 18.00 en 19.00 door gepland onderhoudt aan de site de Gecombineerde opgave, 'Mijn percelen en Simulatietool' niet beschikbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
Abonnee
jan 6 Juni 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10904520/weer-een-tegenvaller-bij-gecombineerde-opgave]Weer een tegenvaller bij Gecombineerde opgave[/url]
dat we dat nog doen
1 keer is toch genoeg
volgend jaar beter
Abonnee
kraai 6 Juni 2023
Ik wacht tot het laatste moment met inleveren wie weet veranderd er nog wel iets
Abonnee
CM 6 Juni 2023
kraai schreef:
Ik wacht tot het laatste moment met inleveren wie weet veranderd er nog wel iets
Moet ook nog, maar je zal zien dat laatste dag de server d'r ui klapt. Sta nergens meer van te kijken bij die (R) overheid.
Abonnee
SjefO 6 Juni 2023
Niet meer normaal wat een gigantische puinhoop heeft die Adema veroorzaakt, deze man is niet meer serieus te nemen.
Adema is de man die de Nederlandse landbouw naar de klote helpt zuiver en alleen al om het feit dat hij geen weerwoord heeft in Brussel hij is niet deskundig hij mist duidelijk de kennis en daadkracht om de meest vooruitstrevende landbouw ter wereld te verdedigen in Brussel in plaats daarvan zorgt Adema dat we als pispaal te worden weggezet.
De Nederlandse landbouw verdiend betere bestuurders !!
Abonnee
drent 7 Juni 2023
dit jaar nog voor de basis gegaan maar als het nog ingewikkelder wordt doe ik niet meer mee en vul niks meer in. Met de huidige prijzen in de akkerbouw kunnen we ook wel zonder deze subsidie
Abonnee
jan 7 Juni 2023
dit door niemand uit te leggen maar ja daar is deze regering goed in
Het kan vriezen of dooien 7 Juni 2023
drent schreef:
dit jaar nog voor de basis gegaan maar als het nog ingewikkelder wordt doe ik niet meer mee en vul niks meer in. Met de huidige prijzen in de akkerbouw kunnen we ook wel zonder deze subsidie
Dit verhaal hoor ik steeds meer, ik heb het dit jaar ook nog maar ingevuld samen met de boekhouder maar als ik zie hoeveel tijd en geld dit kost om alles goed op papier te krijgen dan komt er een punt dat het stopt.

Zoals het lijkt met weinig aanpassingen kom ik nog voor zilver in aanmerking maar garanties tot de dam.
Ik ga niet het hele bouwplan omgooien om misschien voor goud in aanmerking te komen want aan eiwithoudende gewassen kleven ook de nodige risico's.
Abonnee
Zeeuw 7 Juni 2023
Precies, laatste dag invullen met de groeten aan Adamo!
Abonnee
Hendrik 8 Juni 2023
Hoe ambtelijk nederland die vervelende boeren op de knieen kan krijgen. Dit doet denken aan de mensen bij het uitkeringsloket.
Noemden we dit vroeger niet BUREAUCRATIE?
Abonnee
gerard 8 Juni 2023
ze maken het zo moeilijk dat ze het zelf niet meer snappen
en dat reageren ze nu af op de landbouw
alles over doen in 9 dagen 60000 boeren
Abonnee
Tijdbom 8 Juni 2023
Zeer grof schandaal.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden