Shutterstock

Nieuws Voer

Lagere prijs perspulp in voorverkoop Duynie Feed

13 Mei 2024 - Alex Jurvillier

Duynie Feed start vandaag (maandag 13 mei) de verkoop van perspulp met een prijs van €2,15 per procent droge stof per ton. Daarmee is de prijs een stuk lager dan vorig jaar toen perspulp €2,35 per procent droge stof kostte.

Ook de voorverkoop van Cigarant (natuurproduct op basis van cichoreiwortels) is bij Duynie van start is gegaan. Die prijsnotering staat op €2,00 per procent droge stof. De voorverkoop voor beide producten loopt tot en met vrijdag 31 mei 2024 (12:00 uur) of zolang de voorraad strekt, laat Duynie weten in een persbericht.

Perspulp dient onder andere als veevoer voor melkvee, schapen en geiten, valt te lezen op de website van Duynie. Het is een product dat ontstaat in het productieproces van suikerbieten tot suiker. Nadat suikerbieten tot dunne reepjes worden gesneden en deze in met warm water gevulde broeitroggen zijn ontdaan van hun suiker, blijft er na persen voedzaam veevoer over: perspulp.

Duynie schrijft dat perspulp zorgt voor snelheid in het rantsoen en het geeft onder andere een verminderde kans op pensverzuring. Perspulp kan worden ingezet als vochtrijk krachtvoer, of als aanvulling op een incomplete ruwvoervoorraad. Perspulp is een constant product, schrijft Duynie verder. De kwaliteit blijft over de tijd heen relatief stabiel en is goed in te kuilen, waarbij er geen leksappen naar de omgeving zouden ontstaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Toenemende zorgen over beschikbaarheid snijmaïs

Analyse RUWVOER

De eerste gerstestro arriveert op ruwvoermarkt

Analyse RUWVOER

Eindelijk zit er hooiweer in de voorspellingen

Analyse Ruwvoer

Bierbostel trekt aan op stuge ruwvoermarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden