Gesponsord: Bayer

De nieuwe Aardappel Koerier is uit

23 Januari 2018

Iedere akkerbouwer kent wel een collega die vol passie over zijn aardappelen praat. Zij zijn niet alleen een belangrijk 'uithangbord' naar de buitenwereld, maar hebben in de regel ook meer direct contact met hun afnemers. Voor deze editie van de Aardappel Koerier gingen we langs bij 3 van zulke aardappel-ambassadeurs.

Verder een verhaal over Nanne Sterenborg in Onstwedde (Groningen). Hij behoort tot de voorlopers op het gebied van precisielandbouw en vertelt over de mogelijkheden van precisielandbouw, nu en in de toekomst.

En verder?
In hoeverre is de Phytophthora-schimmel de afgelopen jaren veranderd? Welke isolaten zijn echt gevaarlijk en hoe pak je die als teler aan? Met deze vragen, en meer,  gingen we op bezoek bij Huub Schepers, onderzoeker en Phytophthora-specialist bij Wageningen University Research en Praktijkonderzoek AGV in Lelystad.

Met akkerbouwer Tonnis Zomerman uit Swifterbant en adviseur akkerbouw Hans Ardon van Heyboer B.V. blikken we terug op het afgelopen Phytophthora-seizoen.

De stichting The Potato Valley wil de Noordelijke pootgoedteelt versterken. Akkerbouwer en stichtingsvoorzitter Tineke de Vries legt uit waarom dat nodig is en wat de plannen zijn om dat te realiseren.

Deze Aardappel Koerier zal op 20 januari aanstaande verstuurd worden naar aardappeltelers als bijlage bij Akker Magazine. Lees de Aardappel Koerier 2018 nu vast online.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden