Limagrain

Aangeboden door Limagrain

De hoogst renderende tarwerassen voor 2020

27 Augustus 2019

Een weloverwogen rassenkeuze is de eerste belangrijke factor voor een geslaagde tarweteelt in 2020. Kies uit het aanbod van de collecteur de rassen die optimaal passen bij jouw grond en teeltdoel.

Hieronder zijn enkele toprassen uit het LG gamma voor komend seizoen uitgelicht. Uiteraard zijn er nog veel andere tarwerassen beschikbaar. Wil je daar meer over weten, raadpleeg dan je zaaizaadleverancier of gebruik onze online keuzefilter.

Baktarwe: kwaliteit is leidend
Bij baktarwerassen gaat het vooral om het aanleveren van kwaliteit. Rgt Reform is nog steeds dé standaard in bakkwaliteit. Dit ras is het meest gezaaide baktarweras van Nederland, heeft de allerhoogste brood- en deegkwaliteit en staat op de Aanbevelende Rassenlijst. Dat laatst zorgt voor optimale afzetkansen. De zeer stabiele, hoge opbrengstpotentie is daarnaast alom bekend.

Nieuw en veelbelovend in het baksegment zijn LG Initial en Chevignon. LG Initial komt uit ons Duitse kweekprogramma. Dit ras heeft stevig stro, een sterke resistentie tegen gele roest en een mooie opbrengst. Chevignon is een droogteresistente Franse tarwe met een zeer hoge opbrengstpotentie.

Vul- en voertarwe
In het voersegment is het ras Henrik nog altijd de vertrouwde keuze voor veel telers. Het ras Racoon, sinds 2018 op de rassenlijst, is uniek door de combinatie van zeer sterke resistenties op gele roest én op bruine roest, meeldauw en bladvlekken. Het is een echt 'low-input ras', dat op basis van minimale teeltkosten hoge korrelopbrengsten realiseert.

Nieuw is de Duitse opbrengsttopper LG Vertikal. Zoals de naam zegt: een ras dat zich onderscheidt in zijn kort, superstevig stro. Zijn resistenties zijn over de breedte sterk en de opbrengstpotentie is zeer hoog.

In de video hieronder worden 4 wintertarwes voorgesteld.

 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden