Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Volop akkerranden gezaaid voor vergroening

5 Juni 2020

Steeds meer agrarisch ondernemers zaaien bloeiende akkerranden in en ervaren daarvan de voordelen. Naast GLB-vergroening en veelal ondersteuning vanuit lokale ANV’s, stimuleren de akkerranden diverse natuurlijke vijanden van plaaginsecten.

In de akkerbouw passen soortenrijke akkerranden perfect op teeltvrije stroken langs watergangen en tussen percelen. Deze bloeiende stroken trekken natuurlijke vijanden aan die onder andere luizen en trips helpen beheersen. De kleurrijk bloeiende randen dragen daarbij sterk bij aan een positief imago van de sector.

Akkerrandmengsels
Voor een betaalbare toepassing van akkerranden met een zo hoog mogelijke slagingskans, levert LG al jaren de mengsels Akkerrand Bloemrijk 1 (éénjarig) en 2 (meerjarig) aan. Deze mengsels kunnen nog tot medio juni gezaaid worden. Kijk op onze website voor meer informatie en om te bestellen.

Akkerrand Bloemrijk 2 in het 2e jaar na zaai, prachtig in bloei op 27 mei

GLB Pilot Akkerbelt
In de GLB-pilot Akkerbelt werken negen akkerbouwcollectieven samen om de kansen van een ‘groenere akkerbouw’ middels de GLB-systematiek optimaal te benutten. Creëren van een ecologische infrastructuur met onder meer akkerranden is daarin een belangrijke pijler. Binnen het collectief in Zeeland worden o.a. Akkerrand Bloemrijk 1 en LG Graslandkruiden, maar ook minder gangbare kruidenmengsels als Staygreen 1 en diverse mengsels die we op maat maakten.

Meer informatie over praktisch agrarisch natuurbeheer vind je in onze brochure. 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden