Kennispartner

NVM Agrarisch & Landelijk

Wilt u ook goed boeren met uw agrarische en landelijk vastgoed? Kies dan voor een NVM Agrarisch en Landelijk-makelaar. Want een NVM-makelaar heeft veel kennis van de markt, een groot netwerk in het buitengebied en is dé specialist bij aankoop en verkoop, taxatie, grond- en pachtzaken, onteigening en herbestemming van agrarisch en landelijk vastgoed. Daarnaast zijn ze op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Meer informatie vindt u op onze website:
https://www.nvm.nl/agrarisch-landelijk

NVM

Bedrijfstransformatie: van koeien naar paarden

Al jong raakte veehouder Martin Elema verslingerd aan paarden. Toen hij zestig werd, zag hij zijn kans schoon: koeien eruit, paarden erin. De NVM Agrarisch en Landelijk-makelaar en bouwtechnisch ingenieur van AgriPlaza hielpen hem bij de transformatie van zijn bedrijf.
8 December 2021
NVM

Van akkerbouw naar loonbedrijf

'Het kan ánders', zo luidt de slogan van loonwerkersbedrijf HKA uit Nieuwkoop. Dit dacht eigenaar Frank Hoogendoorn ook toen hij als een blok viel voor zijn huidige bedrijfslocatie. Op het grote akkerbouwperceel stond een gedateerde woning, een oude loods, kapschuur en vooral veel gras. Frank zag iets anders: volop mogelijkheden.
13 Oktober 2021
NVM

Van veehouderij naar bouwkavels

Links prijkt een groot vrijstaand huis, rechts is zojuist een woning opgeleverd en daarnaast wordt volop gebouwd. Vanaf de steiger heb je een fraai uitzicht over de tien bouwkavels, die de familie Faber met behulp van een NVM Agrarisch en Landelijk-makelaar realiseerde op het voormalige erf van hun boerenbedrijf. “De opdrachtgevers van dit huis komen uit Almere. Voor deze bouwgrond betalen zij honderd euro per vierkante meter. Een lachertje vergeleken met de Randstad.”
16 Augustus 2021
NVM

Video: taxeren agrarische grond in het buitengebied

Op zijn locatie in Veldhoven verwerkt het familiebedrijf van Hein van Berkel groenafval tot bodemverbeteraars en biomassa, met veel aandacht voor de groene omgeving. De aankoop en taxatie van de voormalige agrarische grond waarop het bedrijf staat, waren complex. Van Berkel werd bijgestaan door NVM Agrarisch en Landelijk-makelaar Kees van Dijk.
25 Juni 2021
NVM

De rijke oogst van geduld en samenwerking

Dit verhaal begint in 2012, als Willy Daggenvoorde zijn melkveehouderij beëindigt. Hij had geen bedrijfsopvolger en kon zijn grond inbrengen voor vrijwillige kavelruil. Maar de prachtige woonboerderij, gebouwd in de zeventiende eeuw en in uitstekende staat, was veel te groot voor Willy en zijn vrouw alleen. Op het erf stond ook nog een tweede woning, een semibungalow die dienst had gedaan als bedrijfswoning. In 2015 ging het paar om tafel met NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar André Olden uit Bathmen.
22 Juni 2021
NVM

'Geen onderneming zonder advies NVM-makelaar'

Toon Kanters begon in 1986 met een huurkas en wat spaargeld. In de jaren erna bouwde hij een glastuinbouwbedrijf en transportbedrijf op, startte een arbeidsbureau in Hongarije, bouwde en sloopte kassen, kocht en verkocht een aantal huizen en won een langlopende rechtszaak over één van zijn kavels. Bij al deze stappen werd hij bijgestaan door NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar Frans Merkens van Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs uit Aarle-Rixtel.
14 Juni 2021
NVM

'Het is nooit een rechttoe rechtaan klus'

Op haar locatie in Veldhoven verwerkt de Van Berkel Groep groenafval tot bodemverbeteraars en biomassa. Daar zul je als voorbijganger weinig van zien, want het perceel wordt straks omringd door inheemse beplanting. Die natuurcompensatie hoort bij de herbestemming van agrarisch naar bedrijfsmatige activiteit. NVM Agrarisch & Landelijk-taxateur Kees van Dijk: “Om zo’n bedrijf in het buitengebied te taxeren moet je door verschillende brillen kunnen kijken.”
8 Juni 2021
NVM

Meer stedelingen, minder varkenshouderijen

Steeds meer mensen verhuizen van de Randstad naar ruimtelijk gelegen woningen op het platteland. Ondertussen laat agrarisch vastgoed een wisselend beeld zien. In 2020 steeg het aantal transacties van melkveehouderijen, maar het aanbod van varkenshouderijen daalde naar slechts 40 bedrijven. Dit beschrijft NVM in de publicatie 'Vastgoedmarkt in beeld 2020', een jaarlijkse samenvatting van de relevante cijfers in Agrarisch & Landelijk vastgoed.
9 April 2021
NVM

'De plannenmakerij gaat keihard door'

Rob van den Beucken teelt asperges en haagplanten, zoals buxus en taxus, in het Limburgse Helden. Hij begon als twintiger in 2004 met vier hectare grond. Inmiddels runt hij een omvangrijk bedrijf met vijftig hectare boomteelt en 35 hectare asperges, een combinatie die maar weinig voorkomt. Bij alle beslissingen op het gebied van vastgoed, ruimtelijke ordening en wetgeving raadpleegt hij zijn vaste adviseur Piet Vullinghs van Pijnenburg Agrarisch Advies & Onroerend Goed. “Zijn boerenverstand is waardevol.”
17 Februari 2021
Neem contact met ons op
Paul Braks Programmamanager Agrarisch & Landelijk
030 - 60 85 291
p.braks@nvm.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox