Kennispartner

Van Iperen

Al meer dan honderd jaar is Van Iperen actief in de agrarische sector. Als familiebedrijf adviseren en ondersteunen we onze klanten bij de uitdagingen in hun teelt. Dankzij onze schat aan ervaring en kennis kunnen wij van meerwaarde zijn voor onze klanten. En zorgen dat zij meer rendement behalen. Ons advies en onze producten voor bemesting, gewasbescherming, plantversterking en bodemverbetering dragen bij aan topgewassen. www.iperen.com

Van Iperen

Precisieteelt als eco-activiteit in het GLB

'Drie jaar geleden zijn wij begonnen met precisieteelt in de uien en de aardappelen. Daarbij maken wij gebruik van Precisieteelt Plus van Van Iperen. Een heel gebruiksvriendelijk platform, waar iedereen meteen mee aan de slag kan.' Dat zegt Chris van den Hoek uit Heinenoord, sinds zes jaar vennoot in het akkerbouwbedrijf van zijn vader en oom.
31 Januari 2024
Van Iperen

Organische meststof: kies je voor stabiel of dynamisch?

Door de steeds strengere gebruiksnormen is het ieder jaar een uitdaging om de organische-stofbalans sluitend te krijgen. Het komt vaak voor dat organische mest in het najaar als sluitpost wordt gebruikt om de ruimte die er nog is binnen de normen op te vullen. Het is echter verstandig om bij het maken van het bemestingsplan aan het begin van het jaar al na te denken over het aanvoeren van organische stof.
22 December 2023
Van Iperen

Aardappelen binnen: nu aandacht voor de bewaring

De oogstomstandigheden waren niet ideaal, maar de meeste aardappelen liggen in de schuur.
9 November 2023
Van Iperen

Alles over fertigatie: bezoek de beurs

Weten wat u te wachten staat als u gaat fertigeren? Bekijk alle stappen door het seizoen heen in onderstaande video. Onze fertigatiespecialisten vertellen samen met een aantal ervaringsdeskundigen wat u kunt verwachten wanneer u start met fertigatie.
26 Oktober 2023
Van Iperen

Alles over fertigatie: sturen op groei

In de loof- en bolfase is het uiterst belangrijk om goed bij te sturen met de meststoffen. Aangezien het weer een grote rol speelt in de ontwikkeling van uw gewas kunnen we nooit van te voren inschatten welke stappen u op welk moment moet zetten.
25 Juli 2023
Van Iperen

Alles over fertigatie: Starten met bemesting

Dit seizoen neemt Van Iperen u mee in het proces van fertigatie. Een aantal weken geleden is er een video gedeeld over het leggen van de druppelslangen. Dit keer vertelt fertigatiespecialist Mikey Akkermans samen met akkerbouwer Ad van Bergeijk over het toepassen van de eerste bemestingsgift.
6 Juni 2023
Van Iperen

Starten met precisieteelt? Dit levert het op

Precisieteelt Plus zorgt voor een aantoonbare verbetering van het netto teeltrendement door te sturen op een egalere sortering. Als groeispecialist vertalen we onze agronomische kennis naar een taakkaart om op iedere plek binnen het perceel het maximale rendement te kunnen halen. De hoogte van dit rendement is uiteindelijk afhankelijk van de aanwezige bodemvariatie, teelt en toepassingen.
1 Maart 2023
Van Iperen

Starten met precisieteelt? Dit heeft u nodig

Om met taakkaarten te kunnen werken moet uw machinepark gekoppeld zijn aan een GPS-systeem. Afhankelijk van het type/merk van uw machine heeft u hierbij nog een extra licentie nodig. U kunt met Precisieteelt Plus werken op onder andere spuiten, pootmachines en kunstmeststrooiers.
17 Februari 2023
Van Iperen

Starten met precisieteelt? Al uw vragen beantwoord

Als u wilt starten met precisieteelt roept dit mogelijk vragen op. Bijvoorbeeld over wat u nodig heeft, waar u moet beginnen, hoe u dit aan moet pakken, wat het kost of wat het oplevert.
1 Februari 2023
Van Iperen

Starten met precisieteelt? Zo werkt het

Met precisieteelt brengt u de bodem van uw percelen in kaart waardoor u gerichter en efficiënter te werk kan gaan op die percelen. In de video hieronder wordt in vijf stappen uitgelegd hoe precisieteelt in de praktijk in zijn werk gaat.
18 Januari 2023
Van Iperen

Aardappelen bewaren start met goede samenwerking

Toen Chloor IPC door de overheid in de ban werd gedaan, was dat voor veel telers wel even schrikken. Ook voor akkerbouwer André Visser uit Biddinghuizen. “Hoe gaan we dat nu weer doen?” was zijn eerste reactie. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en blijkt de bewaring van de aardappelen ook met andere middelen prima te doen. Maar het vraagt wel een heel andere werkwijze: “Chloor IPC was goedkoper en ook makkelijker in gebruik. Nu moet je veel meer nadenken over welk middel je wanneer inzet.” André is blij met het advies van akkerbouwadviseur en bewaarspecialist bij Van Iperen, Piet-Jan van der Eijk.
27 Oktober 2022
Van Iperen

Hogere opbrengst in aardappelen

Is precisieteelt nu wel of niet rendabel? Veel akkerbouwers twijfelen: waarom zouden we het nu anders moeten doen, terwijl we het altijd zo gedaan hebben. Bij Precisieteelt Plus, een concept van Van Iperen, zijn de resultaten evident: een hogere opbrengst en een uniformere sortering! 'Wie een optimaal rendement wil halen, kan deze techniek niet langer links laten liggen.'
24 Januari 2022
Van Iperen

Speel met taakkaarten in op variatie in de bodem

In de praktijk zien we dat binnen een perceel veel variatie kan zitten in bodemeigenschappen. Met het gebruik van een taakkaart kunt u inspelen op deze variatie.
10 Januari 2022
Van Iperen

Akkerbouwers helpen bij verhogen rendement

Hoeveel pootgoed heeft een akkerbouwer nodig om optimaal rendement te halen? En wat is de beste pootafstand voor aardappelen om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren? Om die vragen te beantwoorden, werken specialist precisielandbouw Bram van Oers en zijn collega's van het Precisieteelt Plus-team aan een rekentool: 'de pootgoedwijzer'. 'We willen dat akkerbouwers aan het begin van het seizoen kunnen berekenen hoeveel pootgoed ze moeten bestellen.'
28 December 2021
Van Iperen

Resultaat met fertigeren in akkerbouw

De afgelopen jaren verandert het klimaat enorm. We hebben steeds vaker te maken met grote droogte en geen of nauwelijks beschikbaarheid van zoet water. Fertigatie is een mogelijke oplossing voor die problemen. Van Iperen voert al 3 jaar proeven uit in de hoogrenderende gewassen aardappel, ui en bloembollen.
15 Oktober 2020
Neem contact met ons op
Van Iperen Groeispecialist
+31 (0)186 - 578888
info@iperen.com

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox