Dossier | Oekraine

graanexport Oekraine

Analyse Granen & Grondstof

Tarwekoers schiet omhoog door raketten op Oekraïne

De prijs van het decembercontract tarew op de Matif is maandag omhoog geschoten en bereikte het hoogste punt sinds 22 juni, een maand voordat de graandeal werd gesloten. Onrust in het zwarte zeegebied en angst dat de graandeal niet wordt verlengd waren belangrijke oorzaken voor de scherpe prijsstijging.
11 Oktober 2022
Oekraine

Nieuws Oekraïne

Oogstcijfers Oekraïne: fors minder tarwe en gerst

Oekraïense boeren hebben de tarwe- en gerstoogst van 2022 afgerond en die is zoals verwacht fors lager uitgevallen. In totaal oogstten zij 19,2 miljoen ton tarwe en 5,5 miljoen ton gerst. 
10 Oktober 2022
tarwe - agri

Marktflits Granen

Exportdeal granen uit Zwarte Zee weer op tafel

Terwijl de spanningen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland verder oplopen door de aanslag op de Krimbrug en de raketaanvallen, komt deze week het verlengen van de deal voor de graanexport uit de Zwarte Zee op tafel. Eric de Lijster schetst in het kort de ontwikkelingen op de granenmarkten.
10 Oktober 2022
haven Oekraine Odessa

Nieuws Oekraïne

Graanexport Oekraïne komt nu echt op stoom

De graancorridor van Oekraïne begint eindelijk vorm te krijgen nu steeds meer schepen de Oekraïense havens verlaten. In augustus steeg de totale graanexport naar 4,5 miljoen ton. Een record aantal schepen verliet de Oekraïense havens afgelopen weekend.
5 September 2022
Oekraine

Nieuws Oekraïne

Tarwe Oekraïne is geoogst, ruim 40% minder dan 2021

Ondanks de oorlog in Oekraïne met Rusland oogsten de Oekraïense boeren door. Inmiddels is 91% van het tarweareaal geoogst. Ook de oogst van andere vroege granen loopt tegen zijn einde. Wel vallen de opbrengsten zoals verwacht veel lager uit.
23 Augustus 2022
graanoogst tarweoogst wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

USDA weet graanmarkt twee keer te verrassen

De noteringen op de granenmarkt laten geen eenduidig beeld zien. Het optimisme over de graandeal tussen Rusland en Oekraïne ebt weer wat weg. Daarnaast wist het USDA de markt weer te verrassen met het wekelijkse Crop Progress-rapport en loopt de export van graan uit de VS beter dan verwacht.
9 Augustus 2022
tarweoogst

Marktupdate Granen & Grondstof

Graanprijs houdt stand ook met export uit Oekraïne

De graanprijzen op de internationale blijven behoorlijk stabiel of laten zelfs een voorzichtig opgaande trend zien. In zekere zin is dat opvallend nu de graanexport via de Zwarte Zee uit Oekraïne weer hervat is. Aan de andere kant zijn er ook signalen dat kopers verwachten dat vooral de tarweprijs voorlopig niet veel verder zal zakken. 
8 Augustus 2022
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Russen hebben moeite tarwe kwijt te raken

De graannoteringen op de internationale beurzen sloten de afgelopen handelssessie in de plus. Voor een deel spelen de weersverwachtingen daarin een rol. Maar ook de ontwikkelingen rondom de Zwarte Zee spelen zijn belangrijk. Het scheepsverkeer uit Oekraïne komt voorzichtig op gang terwijl Rusland moeite heeft met het vinden van kopers voor tarwe.
5 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden