Dossier | Aardappelexport

aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelen gewild in Nederland

De Duitse aardappelexport in oktober heeft ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar een flinke voorsprong opgebouwd. De leveringen naar Nederland plusten het meest, gevolgd door België.
4 Januari 2022
aardappelen aardappelexport

Achtergrond Aardappelen

Oekraïne zoekt toegang tot Europese aardappelmarkt

Oekraïne wil aardappelen exporteren naar de Europese Unie. De staatsdienst voor Voedselveiligheid en Consumentenbescherming in het land heeft daar een voorstel voor gedaan bij het Europese directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid.
23 December 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Aardappelexport buiten Europa loopt traag

De aardappelexport komt wat traag op gang dit seizoen. De export van oogst 2021 loopt tot en met oktober circa 24.000 ton achter op vorig seizoen. De uitvoer binnen Europa is vergelijkbaar met vorig jaar. Het is vooral de export naar andere continenten die het laat afweten. 
22 November 2021
aardappelen aardappeloogst Agrifoto agria

Inside Aardappelen

Spaanse aardappeloogst biedt exportkansen

Niet eerder was het areaal aardappelen in Spanje zo klein als in 2021. Dit resulteert in de kleinste oogst sinds 2018. Er zijn vooral minder late aardappelen geoogst voor de bewaring in het noorden van Spanje. Wat betekent dit voor de vraag naar aardappelen en kan Nederland hiervan profiteren?
5 November 2021
aardappelen Agrifoto agria

Inside Aardappelen

Zwitserland kampt met groot aardappeltekort

Dankzij een extreem natte zomer heeft de Zwitserse aardappeloogst fikse averij opgelopen. Eerder al vroeg brancheorganisatie Swisspatat al om verhoging van het importquotum voor tafelaardappelen. Nu vraagt het om meer import van pootgoed. De oogst van kwalitatief goede frites- en chipsaardappelen valt fors tegen.
16 September 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Vertoont aardappelexport tekenen van herstel?

De aardappelexport loopt gestaag door. De export binnen Europa blijft vrijwel gelijk ten opzichte van vorige maand. Ten opzichte van april valt op dat de export op Afrika afneemt, terwijl de uitvoer naar het Amerikaanse continent iets toenam.
21 Juni 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Aardappelexport trekt aan, wel grote verschillen

De export van consumptieaardappelen is in april aangetrokken ten opzichte van maart. Vooral in België en Duitsland was afgelopen maand meer vraag naar Nederlandse aardappelen. In de pootgoedexportcijfers zit nog wel een verrassing.
22 Mei 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Mexico laat na lange strijd aardappelen uit VS toe

Amerikaanse aardappelen krijgen toegang tot heel Mexico. Met deze uitspraak maakt het Mexicaanse Hooggerechtshof een eind aan een jaren lange strijd tussen beide landen. De uitspraak biedt ook aanknopingspunten voor andere landen om toegang tot de Mexicaanse markt te krijgen.
7 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief