Dossier | Aardappelbewaring

aardappelen aardappelbewaring

Aangeboden door Tolsma Grisnich

4.500 euro voordeel met mechanisch koelen

Voor de lange bewaring van consumptieaardappelen is mechanische koeling een zeer rendebale investering. Uit rekenmodellen blijkt dat koelen een extra bewaarrendement van meer dan € 3,- per ton kan opleveren. Dit wordt met name veroorzaakt door een halvering van de bewaarverliezen.
11 Maart 2020
aardappelen kisten bewaring akkerbouw aardappelbewaring opslag

Inside Aardappelen

NEPG: 'Prijsdruk dreigt komend aardappelseizoen'

'Seizoen 2020/2021 wordt een uitdaging', zo waarschuwt telersorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG). Er bestaat angst voor onbalans tussen vraag en aanbod. Met name in najaar wordt meer aanbod verwacht.
20 Februari 2020
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Nieuws Aardappelbewaring

Overheid heeft nog geen oplossing voor CIPC

De overheid heeft begrip voor de huidige en dreigende situatie rondom chloorprofam (CIPC), alleen nog niet direct een oplossing. Zo blijkt na een eerste overleg met de akkerbouwsector. Ondertussen ligt er een brandbrief bij de Europese Commissie over de noodzaak van een tijdelijke MRL.
19 Februari 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws aardappelbewaring

Sector met ministerie om tafel over CIPC

De akkerbouwsector zit volgende week om tafel met vertegenwoordigers uit Den Haag om de situatie rondom chloorprofam (CIPC) te bespreken. Eén van de uitgangspunten is een werkbare tijdelijke MRL die een rampscenario in de aardappelen moet voorkomen.
6 Februari 2020
aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring agria

Inside Aardappelen

Kwaliteit wordt issue op korte termijn

Terwijl dappere dodo's nog altijd proberen om de aardappelen boven de grond te krijgen, wordt dit steeds uitzichtlozer. Het is moeizaam rooien en dat vraagt het uiterste van de mens en de machine. Er zit geen enkele snelheid in het rooien en daarmee zijn het lange dagen, met veel modder en weinig aardappelen in de schuur.
22 November 2019
aardappelen aardappelbewaring Verenigde Staten

Nieuws Bewaring

Propaantekort zorgt voor bewaarproblemen in VS

De oogst in de Verenigde Staten verloopt zeer nat, maar dat is vandaag de dag niet het enige probleem voor de Amerikaanse telers. Er is een groot tekort aan propaangas, wat onder meer voor problemen zorgt bij het drogen van producten als granen en aardappelen.
6 November 2019
Omnivent

Nieuws Aardappelbewaring

Nieuwe techniek belangrijk bij verdwijnen CIPC

Bewaarspecialist Omnivent werkt aan diverse technieken die het verdwijnen van de kiemremmer chloorprofam (CIPC) het hoofd moeten bieden. Zo wordt er onder andere ingezet op nauwkeurige monitoring van gassen in de bewaring.
25 Oktober 2019
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Nieuws Akkerbouw

Onderzoek naar kosten reiniging aardappelloodsen

De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie wil inzicht krijgen in een kosteneffectieve reiniging van bewaarloodsen waar in het verleden chloorprofam is gebruikt. Samen met Europese partners wordt hier op het moment onderzoek naar gedaan.
16 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden