Dossier | DCA BestPigletPrice

biggen

Analyse Varkens

Vraag overstijgt weerstand op biggenmarkt

Hoewel de varkensprijzen nog weinig aanstalten omhoog maken, blijven de biggennoteringen verder oplopen. In Nederland stijgt de DCA BestPigletPrice voor de vijfde week op rij, terwijl ook de Duitse VEZG-notering weer omhoog kijkt.
20 November 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Vierde verhoging op rij voor biggenprijs

De varkensprijzen maken vooralsnog weinig aanstalten om omhoog te gaan, maar daar laten de biggenprijzen zich niet door afremmen. De DCA BestPigletPrice (BPP) maakt ook deze week weer een stap naar boven, wat de vierde verhoging op rij is.
13 November 2023
biggen

Analyse Varkens

Biggenprijs stijgt verder in krappe markt

Is het biggenaanbod krap, of is vooral de vraag goed? Of misschien een combinatie van beide? In elk geval zijn biggenkoppels dun bezaaid en dat maakt dat de DCA BestPigletPrice deze week een verdere stijging laat zien.
6 November 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Na 20 mindere weken weer muziek in de biggenmarkt

De laatste keer dat de biggenprijs een verhoging noteerde, was halverwege juni. Nu dik vier maanden verder - met in tussentijd forse afwaarderingen - zit de DCA BestPigletPrice weer in de lift.
30 Oktober 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Geen twijfels meer over de biggenprijs

In de afgelopen weken was er in de varkenshandel bepaald geen eenduidigheid over de koers van de biggenprijs. Nu de rust op de varkensmarkt lijkt teruggekeerd, zitten vrijwel alle inbrengers weer op een lijn.
23 Oktober 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Krap aanbod beperkt daling biggenprijs

De druk op de varkensprijzen is vanzelfsprekend ook merkbaar op de biggenmarkt. Waar de Duitse biggenprijs tegen een stevige afwaardering aanliep, is de verlaging voor de Nederlandse biggenprijs beperkt. 
16 Oktober 2023
biggen maandanalyse

Analyse Varkens

Varkensmarkt trekt biggenprijs mee omlaag

De prijsdalingen op de varkensmarkt zijn hardnekkiger dan gedacht. Daarmee komt ook het fundament onder de DCA BestPigletPrice op losse schroeven te staan.
9 Oktober 2023
biggen

Analyse Varkens

Rust op biggenmarkt, maar niet op varkensmarkt

De biggenmarkt staat in het teken van een stabiele vraag en een stabiel aanbod. Wel zijn incourante restkoppels lastiger te vermarkten, maar dit zet geen druk op de DCA BestPigletPrice. De varkensprijs van Vion moet deze week wel opnieuw toeleggen, waarmee er sprake blijft van onrust.
2 Oktober 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden