Dossier | Uienexport

uien

Analyse Uien

Groot-Brittannië domineert Nederlandse uienexport

Spectaculair wil het niet echt worden in de uienexport. Dat kan ook bijna niet in deze tijd van het jaar. Toch hebben de Nederlandse exporteurs de opgaande lijn te pakken. Voor de derde week op rij worden meer uien uitgevoerd.
28 Maart 2024
uien rode uien India

Nieuws Uien

India verlengt exportban uien zonder einddatum

De overheid in India heeft het exportverbod op uien verlengd zonder daarbij een einddatum te noemen. Dit besluit is genomen op de lokale uienprijzen laag te houden, wat consumenten gunstig stemt. In het licht van de op handen zijnde parlementsverkiezingen is dat belangrijk. Het betekent dat een van de grootste uienexporteurs niet terugkeert op de markt.
27 Maart 2024
export uien

Marktupdate Uien

Uiensorteerders laten de teugels een beetje vieren

Op de regionale beurzen staan de uienprijzen ook deze week onder druk. De ergste paniek onder telers is echter wel wat gezakt. Vorige week gingen sommige telers mee in probeersels van sorteerders. Telers informeren wel maar gaan niet meer zo maar mee in wat kopers bieden. Die ruimte wordt ook geboden.
22 Maart 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Uienexporteurs moeten het niet van bulkwerk hebben

Weinig spectaculair is misschien een eufemisme voor de toestand in de uienexport. Voor de derde week op rij blijft de export steken onder de 15.000 ton.
21 Maart 2024
uien

Marktupdate Uien

De week van de krach op de regionale uienbeurzen

Krach is zwaar aangezet, maar het is wel over rekenen in de uienhandel. De daling van de uienprijzen op de regionale beurzen zette ook deze week door. Goede uien zijn inmiddels onder de €30 gezakt. Een matige export helpt niet om het vertrouwen in de uienmarkt te herstellen.
15 Maart 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Het loopt bepaald geen storm in de uienexport

Het is aan de rustige kant in de uienexport. Ten opzichte van vorige week doet de uitvoer weer een stapje terug. Om er nog een positieve draai aan te geven: dat de export wat terugloopt is niet ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar.
14 Maart 2024
uienbewaring

Marktupdate Uien

Uienmarkt wordt steeds meer een kopersmarkt

De stemming op de uienmarkt wordt er niet beter op. Prijzen staan onder druk en de afzet loopt stroef. Voor telers is dat wennen. Van een situatie waar de boer de toon zette zijn het nu de kopers die meer en meer aan het roer komen te staan.
8 Maart 2024
uienexport

Analyse Uien

Uienexport zakt onder meerjarig gemiddelde

Afrikaanse uienkopers houden zich gedeisd. Dat is goed terug te zien in de exportcijfers. Waar Mauritanië vorige week voor een kleine opleving zorgde, zakken we nu weer iets terug.
7 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden