Shutterstock

Nieuws Brexit

Johnson verdubbelt potje voor no-deal-brexit

2 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Boris Johnson, de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft het budget dat is bedoeld om het land voor te bereiden op een no-deal-brexit bijna verdubbeld. Hij zet namelijk nog eens €2,3 miljard apart, waardoor het totale bedrag inmiddels op €6 miljard uitkomt.

De Britse premier heeft al meerdere keren gezegd de Europese Unie op 31 oktober te willen verlaten, met of zonder deal. Het geld dat hij opzij zet, is bedoeld om de douane en grenspolitie ondersteunen, geneesmiddelen in te slaan en om de inwoners te informeren over wat er gebeurt als het land de Europese Unie zonder deal verlaat. Ook is een deel bedoeld om ondernemers te ondersteunen, zo schrijft Bloomberg.

Direct beschikbaar
Sajid Javid, de minister van Financiën van het Verenigd Koninkrijk, meldt daarbij dat de helft van het geld direct beschikbaar wordt gesteld op het moment dat er een no-deal-brexit plaatsvindt. Het andere gedeelte wordt beschikbaar als de overheidsinstanties het geld daadwerkelijk nodig hebben.

Daarentegen is de oppositie duidelijk tegen deze verdubbeling van het budget. Zij vinden het een verspilling van het belastinggeld. "De regering had een no deal kunnen afwijzen en dit kunnen uitgeven aan scholen en ziekenhuizen", zo meldt Labourlid John McDonnell.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden