Boris Johnson

Boris Johnson

Opinie Joost Derks

Johnson heeft het lastig zonder Trump

Het gaat de Britten meer tijd kosten om een handelsakkoord te sluiten met de Verenigde Staten dan gedacht. Bovendien verloopt de handel met het Europese vasteland na de brexit moeilijk. De recente opleving van het pond heeft mogelijk een wankele basis.
1 April 2021
Brexit

Opinie Joost Derks

Brexit: nu moet het eindelijk gebeuren

Zelfs na een diner van de Britse premier Boris Johnson met EU-voorzitster Ursula von der Leyen blijft een brexit-doorbraak uit. Beide partijen beweren dat er zondagavond toch echt een akkoord moet liggen. Wedden dat die deadline net zo boterzacht als alle voorgaande?
10 December 2020
Boris Johnson

Opinie Joost Derks

De winnaars en de verliezers van brexit

Over een week loopt de deadline af die de Britse premier Boris Johnson heeft gesteld voor de onderhandelingen met de Europese Unie (EU) over een handelsakkoord na brexit. Als de besprekingen mislukken, gaat een flinke lijst aan bedrijven de pijn van een harde brexit voelen. Maar er zijn ook bedrijven die – ongeacht de afloop – juist flink profiteren van brexit.
8 Oktober 2020
Boris Johnson

Nieuws Britse verkiezingen

Monsterzege voor Johnson in Britse verkiezingen

De parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk hebben geresulteerd in een monsterzege voor de Britse premier Boris Johnson. De Conservatieve Partij behaalde de meerderheid en krijgt naar verwachting 365 van de 650 zetels in het Lagerhuis. Oppositiepartij Labour heeft deze verkiezingen maar liefst 42 zetels moeten inleveren.
13 December 2019
Boris Johnson

Opinie Joost Derks

Voor Johnson is een nipte zege niet genoeg

Ondanks alle media-aandacht staat de uitslag van de Britse verkiezingen eigenlijk al vast: de Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson wordt wederom de grootste. Of is er stiekem meer aan de hand dan het lijkt?
12 December 2019
Brexit

Opinie Joost Derks

Het echte brexit-spel kan nu beginnen

Het was bijna onvermijdelijk dat er geen brexit-akkoord zou komen op de Europese top van volgende week. De ruzies van de afgelopen dagen hebben de twijfels weggenomen. Nieuwe verkiezingen, die de weg vrijmaken voor het vinden van een echte oplossing, komen nu dichterbij.
10 Oktober 2019
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Zelfs Hulk laat brexit niet ontsporen

Het is premier Boris Johnson niet gelukt het Britse Lagerhuis buitenspel te zetten. Door zijn geblunder richting de deadline van 31 oktober, loopt hij het risico om het pijnlijke record van de kortstzittende premier ooit over te nemen van George Canning (118 dagen).
26 September 2019
financieel euro pond valuta

Nieuws Brexit

Johnson verdubbelt potje voor no-deal-brexit

Boris Johnson, de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft het budget dat is bedoeld om het land voor te bereiden op een no-deal-brexit bijna verdubbeld. Hij zet namelijk nog eens €2,3 miljard apart, waardoor het totale bedrag inmiddels op €6 miljard uitkomt.
2 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox