Shutterstock

Nieuws Boerenprotest

Farmers Defence Force: 'Supermarkt bedreigt boer'

12 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 55 reacties

Farmers Defence Force (FDF) vindt de opstelling van het CBL, de branchevereniging voor supermarkten, 'buitenproportioneel'. Het CBL kondigt vandaag (donderdag 12 december) aan een kort geding aan te spannen tegen FDF om te voorkomen dat op de landelijke actiedag van woensdag 18 december distributiecentra van supermarkten worden geblokkeerd.

Het CBL had gisteren al gedreigd met de rechter en aangegeven schade door de actie op de bestuurders van Farmers Defence Force te willen verhalen. Hoewel Farmers Defence Force de doelen van de actie pas op het laatste moment bekendmaakt, gaat al dagen het gerucht dat het blokkeren van de distributiecentra van Nederlandse supermarkten het plan is. Het CBL sorteert hier nu op voor en wil niet dat de bevoorrading vlak voor Kerst in gevaar komt. 

In een brief van de advocaat eist de belangenorganisatie dat Farmers Defence Force aangeeft de distributiecentra te ontzien en te garanderen dat de logistieke routes toegankelijk blijven. Daarbij wordt gedreigd met een kort geding of het aansprakelijk stellen van de bestuurders van de actiegroep bij eventuele schade die voortvloeit uit de actie. Het CBL laat weten dat Farmers Defence Force niet heeft gereageerd op het ultimatum dat is gesteld en de rechtszaak dus gaat doorzetten.

Eerlijke vergoeding
De actiegroep meldt niet onder de indruk te zijn. "De supermarktgiganten, die al jarenlang parasiteren op de boeren, hun inkomens en inspanningen willen ons weer de mond snoeren", zo schrijft het bestuur in een bericht aan de volgers. Volgens Farmers Defence Force had het CBL beter kunnen reageren door aan te geven "te willen praten over een eerlijke vergoeding voor onze producten. Het CBL kiest echter voor agressie."

Farmers Defence Force benadrukt dat de acties die komende woensdag plaatsvinden binnen de kaders van de wet blijven. "De opstelling van het CBL is derhalve buitenproportioneel en zegt veel over wat dit orgaan zich meent te kunnen permitteren. In feite zou je de leden van CBL moeten boycotten om het in deze mate bedreigen van de Nederlandse boeren", aldus Farmers Defence Force. 

Het CBL heeft in een eerder statement aangegeven dat "boeren en supermarkten aan dezelfde kant staan. Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren. Dit dupeert iedereen en brengt de oplossing geen stap dichterbij."

Mark van den Oever, voorman van FDF, heeft vanmorgen (donderdag 12 december) eveneens een manifest naar zijn volgers gestuurd, waarin hij de grond gelijk maakt het het huidige kabinetsbeleid. Ook roept hij andere beroepsgroepen dan boeren en bouwers op zich bij het protest aan te sluiten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
55 reacties
nn 12 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885004/farmers-defence-force-supermarkt-bedreigt-boer]Farmers Defence Force: 'Supermarkt bedreigt boer'[/url]
Als je als FDF de 2de wereld oorlog van stal haalt dat roep je ook een reactie over jezelf af.
Henk 12 December 2019
Dat een stel Rupsje nooit genoeg" VEEBOEREN de rest van de agrarische wereld in een kwaad daglicht wil brengen is voor mij niet te verteren.
Ga zelf je producten vermarkten. Er is al een Welkoop.
Bob 12 December 2019
Als je de tekst goed leest dan moeten wij weer luisteren naar die supermarkten en verder in de hoek laten zetten,ik dacht het niet.
Het moet afgelopen zijn om ons de regels voor te laten schrijven en laten zij maar eens met de regering nadenken wat ze al die jaren hebben verpest
Burger voelt zich bedonderd 12 December 2019
Boeren, laat je niet afschrikken door die dreigtaal van de supermarkten,
Het zijn samen met de regering allemaal zakkenvullers over de rug van de gewone Nederlander!!
tot hier en niet verder 12 December 2019
Hier sieren ze met de mooiste plaatjes van hier, vervolgens alle rommel van elders in de schappen leggen, wie bedonderd nou wie?
Narcos 12 December 2019
Like
Martin van Mastwijk 12 December 2019
Supermarkten horen een verlengstuk te zijn van onze agrariërs en respect voor elkaars inkomen te hebben vooral nationaal. Helaas worden hun inkopers opgeleid om blind zo goedkoop mogelijk in te kopen. Bn onze agrariërs die eenmaal aan de basis staan van de productieketen en het gemakkelijkst is uit te kleden.onze overheid heeft hier een taak in. Alsdan kunnen wij voldoende en prima veilig voedsel produceren.
Leo 12 December 2019
Beste FDF, beste boeren, de enige juiste manier van actievoeren is de melk in de gierput laten lopen. Volledig legitiem en nog precies de wens van het ministerie ook, kringlooplandbouw, vanuit de koe zo terug naar het land, wat willen we nog meer...
Leo 12 December 2019
@Martin van Mastwijk,

Uit uw verhaal begrijp ik dat u krachtvoer, diesel, en andere in te kopen zaken liefst bij het duurste adres koopt en zo niet een extraatje overmaakt, de leveranciers hebben toch recht op 'n dikke portemonnee.
Pietje 12 December 2019
Supermarkteigenaren verdienen zo veel geld over de rug van de boer en misleiden van de consument
dat ze zich de duurste advocaten kunnen veroorloven
Pietje 12 December 2019
Bij Jan Linders hangt groot bord boven de vitrine met rundvlees met vermelding dat het rundvlees afkomstig is van Limosine runderen die grazen in de Limburgse en Brabantse natuurgebieden en voldoen aan het beter leven keurmerk.
In de vitrine liggen max 5 verpakkingen die voldoen aan dat bord,rest is vooral bulk uit Ierland,UK,Slovenie,Polen,Litouwen,Letland,Duitsland,Belgie,Frankrijk etc.
Verder klein gedeelte wat alleen voldoet aan beter leven keurmerk.
Dinsdag lag er zelfs vlees uit Polen met 2 sterrenkeurmerk op verpakking en streek-sticker op de verpakking.
De streek is bij Jan Linders wel erg groot!
schoenmakers 1 12 December 2019
Nee Leo, ik wil ook wel afrikanen of zo inhuren om het werk goedkoop gedaan te hebben, maar ik moet wel de hier geldende regels in acht nemen, wat de supers verkopen hoeft werkelijk nergens aan te voldoen
Frans 12 December 2019
Mensen, niet teveel huilie huilie doen. We exporteren 70% van onze landbouwproducten. Hoe hypocriet ben je dan wanneer je geen import toe wil staan. Hard actie voeren tegen de weinig duurzame inkoop van CBL leden ben ik voor!

* Reactie aangepast in verband met het overtreden van de forumregels.
Abonnee
Ook een boerin 12 December 2019
De inkopers van plantaardig product gaan voor een deel nog steeds op pad met de prijzen die de supermarkten willen betalen. En dat is de prijs, waarmee ze de consument met lokkertjes binnen halen om het overige duur te slijten. Daarbij worden bij de teler de duimschroeven steeds verder aangedraaid wat eisen betreft. Ik pleit voor overleg met de supermarkten, maar nu eindelijk eens flink met de vuist op tafel slaan, en laten zien wat je als producerende partij waard bent, is ook eens heel goed. Tot hier en niet verder.
Björn 12 December 2019
Ik hoop dat de leden van LTO een keer wakker worden en het bestuur opdoekt
bezorgde boer 12 December 2019
hallo bj&oum;rn
wie je ook mag zijn.
geen lto dan was je allang regionaal uitgeschakeld.
laten we stoppen elkaar als boeren dwars te zitten en schouder aan schouder.
Pedro 12 December 2019
De Boer is de enige in onze samenleving die moet inkopen tegen detailhandels-prijzen en moet verkopen tegen groothandelsprijzen.
graanteler 12 December 2019
@ bezorgde boer

jij leeft ook in een droomwereld! LTO op regionaal niveau doet alleen maar wat voor die stomme veehouders die nooit hun strot voelgenoeg kunnen krijgen.
Piet 12 December 2019
Als media geheel afhankelijk is van supermarkten en dierenactigroepen in de grote reclames.Komen hier wel twee continenten bij elkaar.
De boer als zondebok en woekerwinsten maken over hun rug.
Erger nog je gaat ze wereld wijd uitspelen met een ongelijk speelveld.
Het boek ""kan niet waar zijn""over de kredietcrisis in 2008 kun je kopiëren met de stikstofcrisis waar de computermodellen van een RIVM door geen bestuurder in de wereld nog beleid op kan maken.Conclussie van de schrijver is dan ook ""er vliegt een vliegtuig zonder bemanning in de cockpit.Zou als nu duidelijk ook een lege cockpit alleen wel vol van ""Alleen vol met groenlinksbestuurder en ambtenaren die elkaar na papagaaien.""De nieuwe elite die denk als een theologisch stroming dat de natuur geheel dat de zonder aandacht kan. De eerste slachtoffers van dit stikstof moeras waren de weide vogels die met de verplichte mestinjectie.Wet van Darwin ""voedsel aanbod is bepalend als een soort niet uitsterft ""Wormen sterven massaal in het voorjaar sinds de verplichting. Maar goed voor een ammoniak uitstoot volgens het RIVM.
Terwijl veel boeren al erg getroffen zijn door de droogte twee jaar op een rij. Stel een nieuwe partij met bemanning samen die nu al beleid maken dat er over 20 jaar de eerste honger tochten door de EU trekken.
Geertruida 13 December 2019
Manifest: mij uit het hart gegrepen! Belangrijk speerpunt: de burger voorlichten over het wangedrag van ambtenarij en "natuur"organisaties. Gooi alle smerigheid voor het voetlicht. Let ook op PvdD; ze gaan onverstoorbaar hun gang, en komen er stiekem ook nog mee weg.
antoinette 13 December 2019
Een prima stuk. Dit moet bij bij zoveel mogelijk mensen terecht komen,
Jan 13 December 2019
Moeten we net als in de oorlog met goud en zilver betalen
Erwin 13 December 2019
Wordt wel een beetje moe van die boeren met hun argessie. Heb het wel een beetje gehad, hoop dat de burgers eens in opstand komen tegen de boeren. Maar dat gaat gebeuren, hoor nu al advocaten die elke omgevingsvergunning aanvraag van een boerenbedrijf een bezwaarschrift in ga dienen.
regelbedenker 13 December 2019
is al lang aan de hand linkse actievoerder
Easy 14 December 2019
Oo oo boertjes hebben jullie het echt zo slecht. Kijk eens naar wat jullie bezitten en welke subsidies jullie krijgen van van diverse overheden.
Er zijn mensen die harder werken en minder hebben.
Lei 14 December 2019
Beste graanteler.

De hele Retail/supermarktketen of hoe je ze ook wil noemen waar wij nu ons ongenoegen over uiten maakt dankbaar gebruik van het soort opmerkingen uit jouw mond. "VERDEEL EN HEERS" is hun motto en jij doet daar ijverig aan mee. Jammer dat er toch nog zoveel verdeeldheid heerst in de sector zelf. Ieder veegt 't liefst z'n eigen stoep schoon en daar weten de andere partijen verdomd goed gebruik van te maken. Zolang dit niet verandert komen we niet echt verder!
Emiel 14 December 2019
Ik heb Farmers Defence Force gelezen:

https://farmersdefenceforce.nl/

Tegen de waarheid is geen enkele teflon hersenmisbruiker bestand, sociaal geschiedkundige memorist met selectief ambtelijk geheugen, actieve herinnering of niet.

Ben geen boer, maar ik herken de waarheid waar wij voor werken.
Lei 14 December 2019
Beste Easy
Ik denk dat je een en ander toch een beetje verkeerd ziet.
Ik ga ervoor het gemak (je verschuilt je achter een pseudonie3m dus ik moet wel iets aannemen) even van uit dat je midden 30 bent.
Het volgende verhaal;
S'morgens sta je normaalgesproken op rond 7 uur.... Stop! mag niet meer moet worden 6.28u precies. bij afwijking volgt boete.
Normaal neem je eerste een douche...stop! mag niet meer ,wordt om de andere dag en wel van 6.30tot 6.34 precies en watertemp.29 graden. bij afwijking volgt boete
Daarna ontbijt,normaal eitje, muesli en kopje koffie..stop! mag niet meer, wordt of eitje met brood of meusli,koffie mag wel, maar deze moet dan wel slap zijn.
Op je werk aangekomen, normaal ben je procesoperator, deelt de afdelingschef mede dat je vandaag ingedeeld bent bij de kinderopvang van collega's, morgen ben je directiemedewerker en overmorgen bezorg je de post en hou je de zaak schoon.
Je geplande zon vakantie naar zuid Engeland half juni..stop! mag niet door gaan. deze wordt verschoven naar begin november en moet naar Schotland,2 weken kan wel blijven. Mocht er vanwege geen interesse zijn worden de geplande kosten toch op je maandloon in mindering gebracht..... En ga zo maar door .

Beste easy.. Het gaat er niet om wat we allemaal wel of niet hebben. Waar het zich om gaat dat we als agrarische sector, of je nu koeien melkt of boontjes teelt, helemaal tureluur worden van al het geregel en bekommentaar vanuit de overheid en van hen die menen op onze stoel te moeten/kunnen zitten. Dat is ware oorzaak van de onrust die in onze sector(al veel langer) speelt
Abonnee
plantuitje 14 December 2019
easy heeft wel een beetje gelijk een boer met 100ha vangt ongeveer
40.000 euro subsidie dit is aan bijna niemand uit te leggen
daarom moeten we met akties zorgen dat we de burgers niet tegen ons in het harnas jagen
Leo 14 December 2019
Waarom wil je dat uitleggen plantuitje? Geven vervuilende industrieën ook uitleg over de teringzooi die ze lozen op het oppervlaktewater? Boeren moeten maar een ding leren en dat is zwijgen, omerta!
JD 14 December 2019
Hahaha wat een gezeik hier over subsidies die een boer ontvangt
Allemaal door jullie ambtenaren bedacht,er wordt belasting over betaald en vervolgens jullie uitkering.hahaha
Abonnee
Hannes 14 December 2019
Ben het met akkerbouwer eens , alleen die actie zoals die in Amsterdam gehouden werd is zinvol en zoek aub een goede woordvoerder die het verhaal doet voor de boeren !!! Ik zie nu alleen maar jonge gasten die graag met een dikke trekker op pad gaan maar als ze wat gevraagd word weten ze het niet of staan ze onzin uit te kramen Het is goed dat we van ons laten horen maar met publieksonvriendelijke acties zijn we de steun van de nuchter denkende burgers binnen no time kwijt.
jp 14 December 2019
Erwin schreef:
Wordt wel een beetje moe van die boeren met hun argessie. Heb het wel een beetje gehad, hoop dat de burgers eens in opstand komen tegen de boeren. Maar dat gaat gebeuren, hoor nu al advocaten die elke omgevingsvergunning aanvraag van een boerenbedrijf een bezwaarschrift in ga dienen.
Erwin, ik stel voor dat jij in opstand komt tegen de boeren. Mij voorstel; stop met eten!
Moet jij eens kijken hoe snel je die boeren klein krijgt......
akkerbouwer 14 December 2019
Boerenbusiness aub tot hier en niet verder stop deze discussie!
tot hier en niet verder 14 December 2019
Hier zitten ook akkerbouwers bij
tot hier en niet verder 14 December 2019
Boerenbusiness, aub stop hier de mensen die de actiebereidheid onderuit willen halen, dit gaat helemaal nergens over
akkerbouwer 14 December 2019
prima maar hou de discussie netjes
Abonnee
erik 14 December 2019
de FDF bestaat voor een (groot) deel uit melkveehouders die sinds de invoering van de superheffing(1983) bijna altijd hun zin hebben gekregen. De knelgevallen en uitzonderingen hoeven zich niet aangevallen te voelen, de uitvoering van de regels is regelmatig ook zeer discutabel geweest. Maar als je tot twee keer toe gratis rechten krijgt die verhandelbaar en afschrijfbaar zijn, leer je nooit om te gaan met tegenslagen, en ga je je gedragen als een kleuter die gaat schreeuwen en zeuren om zijn gelijk t6e krijgen. Blijf dus aub op een fatsoenlijke manier in gesprek, want anders ben je de verliezer van de toekomst. Alvast gefeliciteerd daarmee
Lei 14 December 2019
Een aantal reacties terug worden de door ons ontvangen subsidies aangehaald, zijnde plm 200 euro per ha. Dit komt grofweg neer op 2,5 eurocent per kg geoogste tarwe uitgaande van opbrengst van 8000 kg per ha. Prijs wordt dus incl de "subsidie " 18,5 eurocent per kg. Ongeveer 40/50 jaar terug beurde je als boer ruim 40 cent (gulden) per kg. Er waren toen geen subsidies. Iedere gezin moest een aanzienlijk gedeelte van het inkomen spenderen aan de eerste levensbehoefte, eten. Dit mocht niet, het moest goedkoper. Dankzij subsidies kon/mocht de prijs naar beneden. Burger blij en kon z'n geld elders besteden. Boer werd middels genoemde subsidie gecompenseerd voor lagere p[rijzen
Als de subsidies ter discussie staan.. O.K. afschaffen onder 2 voorwaarden. Dit moet wereldwijd(dus ook elke vorm van inkomenssteun waar ter wereld ook) en prijsaanpassing middels eerlijke marktwerking.
Eens kijken wie t laatst lacht...
tot hier en niet verder 14 December 2019
De waarheid is soms hard, en wegkijken werd ook in 40-45 gedaan
schoenmakers 1 14 December 2019
En lei, ook vrije marktwerking voor arbeid!
drent 14 December 2019
akkerbouwer, je praat voor jezelf. Ik ben ook akkerbouwer maar sta volledig achter fdf, ben alle regelgeving helemaal zat en jij vind fdf een veeboeren club?? logisch er zijn meer veeboeren dan akkerbouwers maar zonder veeboer geen mest voor je land he. Beetje kortzichtig van je, alleen als 1 blok landbouw kun je wat bereiken ipv niksdoen. Fdf staat ook voor eerlijk speelveld qua gewasbeschermingsmiddelen en is tegen mercosur deal maar dat vind jij schijnbaar allemaal prima.
lei 14 December 2019
Schoenmakers 1

Arbeid... Tja . Stel je bent Bulgaars vrachtautochauffeur en je werkt voor een NL bedrijf met vestiging in Bulgarije. Je wordt goed betaald naar Bulgaarse maatstaven. Als buitenlandse ondernemer in Bulgarije(of welk ander EU land ook) zul je je verdomd goed aan de daar geldende regels moeten houden. Werknemer heeft vaste job, mooi materiaal onder zn kont en goed contract. In vergelijking met NL collega' met het zelfde werk is het loon een stuk lager. Ik zie niet wat de NL ondernemer met zijn Bulgaarse vestiging fout doet. Echter agrarisch gezien verschillen de kostprijzen niet echt. 1 Km transport kost over de weg. minimaal 1,30 euro per km. Tel dat bij je lagere productieprijs en in eer je product in Utrecht of Parijs is ,is de prijs vergelijkbaar.
Eisen aan de manier van productie(residu en dierwelzijn0 is een heel ander verhaal.
EU...prima, ben ik echt wel voorstander van, maar pas op voor te veel!! is mijn bescheiden mening.
Groet..
Edwin 14 December 2019
Er wordt geklaagd over de vele regels. Regels zijn er in alle sectoren en de regels zijn vrijwel altijd het gevolg van voortschrijdend inzicht, misstanden of gebrek aan zelfregulering in de betreffende sector.

Volgens de FDF is vrijwel iedereen slecht, zijn de boeren de grote slachtoffers; evenaart hun lot dat van de joden in de WW2. Grote woorden ... best wel een eng mannetje. De zichzelf toegeschreven macht is 'm een beetje naar de kop gestegen.

Wat mij betreft kan de keiharde actie komende week niet hard genoeg zijn. Dan is het snel voorbij met het begrip van andere burgers voor de klachten van de boeren, wat de overheid weer zal sterken in het nemen van maatregelen om de stikstofuitstoot tegen te gaan.
Wel hoop ik op een wat consequentere aanpak van de overlastgevers: met trekkers op de snelweg is verboden ... dikke boete dus; de weg of andere bedrijven blokkeren is verboden ... dikke boete dus. Zo worden klimaatsalifisten ook aangepakt, eenzelfe aanpak voor agrisalafisten zou terecht zijn.
drent 14 December 2019
edwin, regels zijn niet erg maar moeten wel uitvoerbaar zijn, en niet om de haverklap veranderen. Voorbeelden genoeg, dit jaar 40 mille investeren omdat het moet en volgend jaar is het weer niet goed genoeg en mag je weer investeren in dingen die niks extra opbrengen alleen kostprijs verhogend werkt. Jij hebt duidelijk geen verstand van hoe het in de landbouw werkt anders reageerde je wel anders. Wij zijn geen baas meer op onze eigen bedrijven, mag zelfs niet meer bepalen hoeveel van je een bepaald gewas mag verbouwen etc.
Piet 15 December 2019
Oplossing onhaalbare normen is of we leven in Nederland of we leven in Europa, het kan niet zo zijn dat Duitsland andere normen kent: DIT WORD DICTATORIAAL INGEVULD: topje van ijsberg!

HARDE BOERENACTIES HEBBEN ZIN ALS JE DE WAARHEID ACHTER JE HEBT STAAN, HIER KAN GEEN HOOGOPGELEIDE AAP TEGENOP!

OPLOSSING VOOR APEN:

Wetmatig vastleggen dat lobbyisten voor Europeanen geen enkele inspraak hebben in Oplossingen van Regerende, verkozen Instanties, Nederlandse regering moet ophouden te bestaan binnen een werkelijke DEMOCRATISCH EUROPA zonder onze educatief sociaal geschiedkundig memorerende, teflon EU-apen maar met terugkeer van adviserende, deskundige instanties (welke nu wegbezuinigd).

Onzin?

Gevolgen denktanks lobbyisten bepalen het regeringsbeleid met logischerwijs, eenzijdige onderwerping.

- Lopende lobby nieuwbouw landonteigening boeren door onhaalbare normen.

- Oplossingen als de vervuiler (consument) betaald in geval van consumptie door exportlanden blijven achterwegen:
HOE IS DIT MOGELIJK!

-We hadden moeten kiezen of we in Europa wonen met te hanteren normen of in Nederland wonen met te hanteren normen.

-We hadden moeten kiezen of we leven in een lobbycratie of Democratie met Referenda.

BOEREN KRIJG BURGERS ACHTER JE! NEDERLAND IS VAN ONS.
Jan 15 December 2019
Van de landbouw stikstof uitstoot komt 80% uit de melkveehouderij en inderdaad is meer dan 80% van de actievoerders ook melkveehouder. Andere diersectoren kennen al tientallen jaren hetgeen nu de melkveehouder overkomt, sector heeft tot 2015 op zijn handen gezeten en wist telkens op 1 januari al het jaarinkomen. Enkel de professionelen zullen snel genoeg kunnen schakelen naar een nieuwe tijd.
Joris 15 December 2019
Piet vergeet de "iedereen een Tesla" niet (fysiek onmogelijk..!).

Nu al A&B stations voor gratis elektra bij vreetstations voor de elite.

Gesubsidieerd met van ons geld, dankzij Europa (Als de geschiedenis zich herhaalt en niemand spreekt, zal dit zich wreken in een inferno met de mogelijkheden van de zegeningen van publiek toegankelijke, voorhanden zijnde technologie, nu of morgen!).

Onze subsidie gaat linea directa naar het buitenland:

https://www.businessinsider.nl/occasion-tesla-elektrische-auto-prijs-buitenland-bijtelling-lease/

DIT IS HET TOPJE VAN DE IJSBERG.

BURGERS MOETEN WAKKER WORDEN!
Gillian 15 December 2019
OPLOSSING:

Ervoor waken dat de door ons betaalde, regerende medemensen geen politiek zijn, maar Politici die ons geld Verdelen in een Democratie.

(Als je geeneens een zwarte pieten discussie de kop in kan drukken, hoe wil je dan duizenden boeren onder controle houden..?)
Marieke 15 December 2019
Jeugd onhandelbaar?

Heb je zelf nog ouders gehad die je de les lazen in plaats van hypothecair onderworpen, altijd afwezige slaven van krankzinnige (gemeente..) WOZ waarden met gesubsidieerde kinderopvang?

DAT zijn de vruchten van dit kabinet, hun oplossing was cultuurvluchtelingen die wel perspectief zien, een logica die eveneens veelbelovend is voor uw werkende (christelijke?) jeugd sparend voor het spelletje arbeidsvaluta banken met landen zonder eigen vermogen in een politiek die gelooft in oneindige groei van politiek: in de natuur bekend als kanker.

Als U niet verder kijkt verdient U niet beter.
akkerbouwer 15 December 2019
tja had niet anders verwacht van Drent.
Hans 15 December 2019
Goed idee, die oliebollen. De vegan lekkernij in deze tijd. Zit niets in waar dieren voor gedood moeten worden. Top
nn 15 December 2019
Waar van FDF toen in 200 tot 206 de tarwe 11 ct per kg was.
ze waren dit tevreden met goedkoop voer.
drent 15 December 2019
tja akkerbouwer, niet iedereen boert op klei waar de onkruiddruk maar minimaal is en waar je op pachtgrond zit.
huug 16 December 2019
Mooi Engeland uit de Eu binnen nu en 5 jaar volgen er meer ,let op mijn woorden waaronder zekers Nederland hehe eindelijk begin is eral .
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden