Shutterstock

Nieuws Stikstof

Landbouw Collectief legt 'goede basis' met kabinet

16 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 31 reacties

Een delegatie van het Landbouw Collectief heeft maandag een 'goed gesprek' gehad met premier Mark Rutte en landbouw-minister Carola Schouten over het stikstofdossier. Voor de microfoon van diverse media zei Aalt Dijkhuizen, voorman van het Landbouw Collectief, dat 'een overeenkomst in de maak is.'

Hij sprak na het bijna 3 uur durende overleg dat er een 'een goede basis' is gelegd voor een akkoord over de bijdrage van de landbouw in het oplossen van de stikstofproblematiek. Ook minister Schouten gaf aan dat de partijen op 'veel onderdelen dichter bij elkaar zijn gekomen."

De partijen in het Landbouw Collectief gaan de resultaten uit het overleg nu bespreken met hun achterbannen. Dijkhuizen eiste voor het overleg, dat werd gehouden in de vorm van een ontbijt, al dat het eigen stikstofplan dat het collectief heeft gemaakt door het kabinet serieus moet worden genomen. Tot nu toe heeft Schouten amper voorstellen uit dit plan overgenomen in haar besluitvorming, terwijl het collectief eiste dat zij het plan integraal overneemt.

Jeroen van Maanen, als vertegenwoordiger van Farmers Defence Force in het collectief aanwezig bij het overleg, was dan ook sceptisch over de uiteindelijke waarde van het gesprek. "We hebben al meerdere goede gesprekken gehad, maar willen nu ook resultaat zien." 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
31 reacties
Ans 16 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885048/landbouw-collectief-legt-goede-basis-met-kabinet]Landbouw Collectief legt 'goede basis' met kabinet[/url]
Ja. Voorstander om gratis ammoniak rechten af te staan voor andere sectoren buiten de landbouw. Varkens en kippen boeren gaan extra geld lenen om flink reductie te kunnen halen. 85% snelle transitie. Alle belangen mensen praten al over lagere uitstoot per dier. Je voelt dat gewoon met de vergaderingen van mensen die mee praten achter de schermen met politieke partijen. Landbouw wil flink bijdragen. Gratis. Of gaan we toch geld vragen voor reductie. Niks voor niks. Elke kg ammoniak reductie die we realiseren koopt de overheid of bedrijfsleven. Dat geld kunnen we inzetten voor reductie. Elke reductie is bedoeld voor andere sectoren. Waarom gratis afgeven.
Gaj 16 December 2019
Gesprekken voeren kan rutte.
Bied e hter geen enkele garantie.
Hij probeert fd. De wind uit de zeilen te halen.
Het is een sluwe vos.
X
Boertje 16 December 2019
Gewoon woord houden en betrouwbaar zijn!!
Gaj van Deb broek 16 December 2019
Wie bedoel je boertje?
Jan kievit 16 December 2019
Schriftelijke afspraken met overheid en het collectief inclusief de handtekeningen om een werkbare stikstof beleid te onderschrijven
Boertje 16 December 2019
Een woord een woord een man een man. Dit overleg wat geweest is verder met elkaar oplossen ook als minister Schouten met de natuur organisaties praat. Daar zit ook bij eens vergund is vergund met NB vergunning of melding. Wel opletten geblazen,want ik heb nog niet gelezen of minister Schouten al goed heeft gemaakt met de etiketiring van de Israelische wijn. Dat heeft grote invloed op de wijsheid die zij krijgt van God.
Peter34 16 December 2019
Als ik het goed begrijp gaat het hier (uitsluitend?) over stikstof. Waarom neemt dit collectief niet als een van de voorwaarden mee dat EZ nu eindelijk eens de leden van het CBL onder handen nemen om daarmee de prijsvorming te verbeteren? De Brabanders (ik zou niet zomaar met ze zou meelopen), hebben dit op tafel gelegd. M.i. is dit terecht en de hoogste tijd. Al geruime tijd vernemen we geruchten uit de politiek om de prijsvorming te verbeteren, maar het komt geen stap verder.
CBL piepte al bij nepnieuws; tijd voor de pin op de neus. Uiteraard hoort daar bij dat NL product prioriteit moet gaan krijgen. De Duitse discounters kunnen het dak op: NL product, zoals de Duitsers dat zelf ook in hun land klaarspelen.
Corry Hoekman 16 December 2019
Gelukkig! leven we nog altijd in 'een democratische rechtsstaat' waar NIET dit 'boerenverstand' van deze voorman van 'FDF' het 'voor het zeggen heeft.
Ook al probeert en doet hij wel alsof.
Morgen zal het vonnis worden geveld. Ik wacht dat af: aangezien we een 'scheiding van machten' kennen in Nederland.
'De politiek' mag niet 'op de stoel van de rechter gaan zitten; andersom ook niet'.
Ik sluit af met een krantenartikel en ik hoop dat alle boeren 'met 'gezond verstand' dit artikel zullen lezen.
Indien dit niet al niet zo was/is het nog zal komen.
In de - 'wellicht 'ijdele hoop' - dat dit artikel de boeren de ogen zal openen.
Meer heb ik niet te zeggen:

Opinie Tweede Wereldoorlog
Artikel geplaatst in dagblad Trouw:
'Vindt Farmers Defense Force echt dat boeren zo worden behandeld als mijn familie in WOII?'

https://www.trouw.nl/opinie/vindt-farmers-defense-force-echt-dat-boeren-zo-worden-behandeld-als-mijn-familie-in-woii~b8936bdc/





Opinie Tweede Wereldoorlog
Artikel geplaatst in dagblad Trouw:
'Vindt Farmers Defense Force echt dat boeren zo worden behandeld als mijn familie in WOII?'

https://www.trouw.nl/opinie/vindt-farmers-defense-force-echt-dat-boeren-zo-worden-behandeld-als-mijn-familie-in-woii~b8936bdc/
regelbedenker 16 December 2019
Beste Corry, dat jij zover van de werkelijkheid afstaat, is erg, dat jij je ogen sluit voor de huidige situatie is erg, maar dat je ook nog probeert via leugens je gelijk te halen slaat werkelijk nergens op.
Ik geloof dat je als vrouw al vaak je zin hebt kunnen doordrijven, sommige vrouwen zijn daar een ster in, maar deze onzin van jou zal geen enkel weldenkend mens serieus nemen!
D 16 December 2019
Hey Corry, verdiep je eens in het Mesdagfonds, Jaap Hanekamp, Geeske Rotgers, STAF. Dat zou je blik enorm verbreden!
petatje 16 December 2019
Beste Corry, je doet erg schijnheilig, net als dat dageblad dat niet te vertrouwen is. Als Mevr. Ouwehand vertelt dat de veehouderij geen haar beter is dan de Holocaust, hoor ik u hier niet. In kamerlid notabene!
Of als Roos Vonk schrijft dat de stallen in onze veehouderij net concentratiekampen zijn met de boeren als kampbeulen, hoor ik ook niets van U.
En als de Comm. vd. Koningin Wim van der Donk de aanval op hem als persoon, van de boeren, ervaart sls de situatie van 75 jaar geleden in Nederland lees ik daar ook niks over
in trouw of van uw hand .
Gek toch dat de boeren in verzet komen! Eens is het genoeg, ook een boer heeft mensenrechten en hoeft zich toch niet alles te laten gevallen in dit land!
janus 16 December 2019
corry
kruip aub weer onder je steen.
en laat FDF de problemen maar voor je oplossen.
Die zullen daar in elk geval beter in zijn als als jou soort.
marie 16 December 2019
heel stupide en flauw om Corry af te katten met een goedkope opmerking. FDF was vandaag aan het terug krabbelen in de rechtzaal; lafaards. Grote mond, maar niet eerlijk. Door FDF wil je toch niet vertegenwoordigd worden.
drent 16 December 2019
pffff Marie toch, niet eerlijk?? RIVM is niet eerlijk, overheid ok niet, ja alles is openbaar zegt Schouten waarom geeft RIVM de data dan niet vrij en doen ze er zo geheimzinnig over dat is verdacht, wie niks te verbergen heeft maakt het openbaar. Fdf is helemaal niet aan terug krabbelen, maar je moet tegenwoordig gewoon oppassen wat je zegt want het wordt gelijk tegen je gebruikt
regelbedenker 16 December 2019
Wat hebben Corry en Marie hier al meer als onzin toegevoegd?
regelbedenker 16 December 2019
En ik vindt dat de FDF zelfs de agrariërs die zich er niet in kunnen vinden heel goed vertegenwoordigd, heel wat beter als de lto die stelde namens de sector te spreken maar enkel de belangen van enkele verdedigde
django 16 December 2019
KABINET RUTTE IS ALLEEN MAAR LIEGEN & BEDRIEGEN
elk jaar zullen ze je 10% afjatten na 5 jaar dus toch 50%
Ze willen jullie de grond afpakken voor hun asielzoekers.
Boeren & Bouwvakkers leg het hele land plat.
Het is ...nu of nooit ....
Weg met het CDA- gaan die sufferts bij Rutte in het hok !
Stem PVV Geert Wilders
Drikus 16 December 2019
De beste Marie en Corry mogen hun menig zeggen en of dat dan zin of onzin is is voor iedereen aan zich zelf om te bepalen . En wat Mark v d Oever heeft uitgesproken is voor de een kwetsend en voor de ander een domme uitspraak . Maar dit breed aanmeten en hier over blijven zeuren is ook beedje flauw . Want dan moeten de uitspraken die bepaalde figuren over boeren gedaan hebben ook breed uitgemeten worden . Want deze hebben ook betrekking op dezelfde kwetsende zaak .Maar een stok om te slaan is het wel als je verder geen argumenten voorhanden hebt .Verder krabbelt er niemand terug want er is niemand die met zekerheid heeft verteld wat er woensdag gaat gebeuren .Ik hoop dat deze geen gewone burgers tot last en schade zullen zijn of aanbrengen . Verder zou ik het niet erg vinden als ze de hele overheid is een dag plat gooien . Want hier moet hoog nodig een keer de bezem door . Er zijn veel nette en hardwerkende ambtenaren maar er zijn er ook die in machtspositie zitten en hier gebruik of misbruik van maken . Ten koste van de andere ambtenaren en de burger . En waarschijnlijk de ministers ook niet altijd van informatie voorzien de nodig is of waar je ? bij zet . Dus wees ook voorzichtig om Schouten alles in de schoenen te schuiven . Als het er op aankomt heeft ze ook niets te vertellen . Want als de geiten wollen sokken kamer leden de overhand hebben weet je wat je lot is . En gaan Ot en Sien weer boeren en als ze niet door rijk in de been gehouden worden zullen ze in de dan herstelde natuur in een plaggehutje op de heide wonen en van de kringloop moeten leven . En de rijkere gaan dan op vakantie naar planeet Mars want er is voldoende stikstof ruimte onstaan want Ot en Sien hebben geen koe maar een geit en de scheetjes en boerjtes van de geit zijn niet zo groot als van een koe .
Corry Hoekman 16 December 2019
Gelukkig! leven we nog altijd in 'een democratische rechtsstaat' waar NIET dit 'boerenverstand' van deze voorman van 'FDF' het 'voor het zeggen heeft.
Ook al probeert en doet hij wel alsof.
Morgen zal het vonnis worden geveld. Ik wacht dat af: aangezien we een 'scheiding van machten' kennen in Nederland.
'De politiek' mag niet 'op de stoel van de rechter gaan zitten; andersom ook niet'.
Ik sluit af met een krantenartikel en ik hoop dat alle boeren 'met 'gezond verstand' dit artikel zullen lezen.
Indien dit niet al niet zo was/is het nog zal komen.
In de - 'wellicht 'ijdele hoop' - dat dit artikel de boeren de ogen zal openen.
Meer heb ik niet te zeggen:

Opinie Tweede Wereldoorlog
Artikel geplaatst in dagblad Trouw:
'Vindt Farmers Defense Force echt dat boeren zo worden behandeld als mijn familie in WOII?'

https://www.trouw.nl/opinie/vindt-farmers-defense-force-echt-dat-boeren-zo-worden-behandeld-als-mijn-familie-in-woii~b8936bdc/





Opinie Tweede Wereldoorlog
Artikel geplaatst in dagblad Trouw:
'Vindt Farmers Defense Force echt dat boeren zo worden behandeld als mijn familie in WOII?'

https://www.trouw.nl/opinie/vindt-farmers-defense-force-echt-dat-boeren-zo-worden-behandeld-als-mijn-familie-in-woii~b8936bdc/
Kjol 16 December 2019
Marie en Corry kunnen gezellig bij elkaar op de thee.
Hans 16 December 2019
De uitspraak van Mark v.d. Oever was zeker gezien de geschiedenis niet handig.
Hij zou het denk ik ook nooit weer hebben gedaan.
Veel tegenstanders hiervan gebruiken dit nu om een splijtzwam te organiseren in het landbouwcollectief.
Hij had het anders moeten formuleren maar iedereen weet wel wat hij hiermee bedoelde.
De kleine groep boeren die Nederland nog heeft met totaal onzinnige regels wegpesten.
Ik kijk vanuit een andere hoek naar deze regering, ik kan u vertellen dat heel werkend Nederland dit regeringsbeleid spuuuugzat is.
Er zijn veel te veel parasitaire beleidsmakers in ons land die de hele economie richting een recessie drijven.
Boeren, houdt je poot stijf, Schouten is die batterij groene ambtenaren niet de baas!
? 16 December 2019
Je mag mijn levensloop wel eens volgen, en dan nog stellen dat ik de dood niet ingejaagd wordt, je bent van harte welkom
regelbedenker 16 December 2019
Corry, je valt in herhaling, teveel biologische troep gegeten?
Jannie 16 December 2019
Dit jaar weer meer fijnstof, CO2 en stikstof van de Agro-sector. De sector is klein, maar het NL-aandeel in stikstof is nu ruim tweederde
petatje 17 December 2019
Jannie schreef:
Dit jaar weer meer fijnstof, CO2 en stikstof van de Agro-sector. De sector is klein, maar het NL-aandeel in stikstof is nu ruim tweederde
En Jannie, heb je nog meer feek. nieuws?
peter 17 December 2019
Ik ben ook mede burger en kan me heel goed voorstellen dat boeren zich voelen weg gezet als oud vuil! In 1940 kregen bepaalde groepen mensen ook eerst de "Davids ster" op de winkels geplakt en welke stikstof ster wil politiek en media ons op plakken???
peer 17 December 2019
jannie de agro sector produceert geen CO2 maar consumeert dit spul ,wat uit de uitlaat van auto,s komt en uit u mondt
Arnaud 17 December 2019
petatje schreef:
Jannie schreef:
Dit jaar weer meer fijnstof, CO2 en stikstof van de Agro-sector. De sector is klein, maar het NL-aandeel in stikstof is nu ruim tweederde
En Jannie, heb je nog meer feek. nieuws?
Jannie houd niet zo van feiten. de groene leugen is haar ideaal

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/26/lagere-fosfaatproductie-en-stikstofuitscheiding-in-2018
Pietje 17 December 2019
Hebzucht,afgunst,jalozie en machtsmisbruik zijn de grootste vijanden vd mens.
Politiek gaat allemaal over macht,eigen belang en zeer weinig respect voor mening van andere.
Fijne feestdagen!
Oprotten kabinet 17 December 2019
Weg
Jannie 17 December 2019
@Arnaud, je haalt jaren door elkaar 2018 versus 2019. Of ben je een eeuw in de war.. Goedenacht!
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden