Shutterstock

Nieuws Deal Refinitiv

Wereldwijde distributie van marktdata DCA Groep

27 Maart 2020 - Eric de Lijster

DCA-Markets en Refinitiv hebben een overeenkomst gesloten om intensief te gaan samenwerken in de mondiale distributie van (agrarische) marktdata en content van DCA Groep. 

Refinitiv is een van 's werelds grootste leveranciers van informatie en infrastructuur op de financiële markten en bedient meer dan 400.000 eindgebruikers in ongeveer 190 landen. Ook neemt Refinitiv andere agrarische data en redactionele content van Boerenbusiness.nl, het onafhankelijke mediaplatform van DCA, hier in mee. "Dat is ook goed voor agrarisch Nederland, omdat die daarmee in de picture komt bij handelspartners over de hele wereld", verklaart René van 't Riet, manager van DCA-Markets.

Wereldwijde etalage
Volgens hem kan Refinitiv biedt zo een wereldwijde etalage voor het Nederlandse product worden. "Zo kan bijvoorbeeld een zuivelhandelaar in Chili de DCA-notering van Goudse kaas volgen en het nieuws daaromtrent. Op basis van die inzichten kan hij besluiten om zijn kaas via een Nederlandse handelaar te importeren. Dat is winst voor Nederland."

In de overeenkomst is geregeld dat Refinitiv 80 noteringen of zogeheten benchmarkts van DCA-Markets gaat ontsluiten en distribueren. Het gaat hierbij om zuivelnoteringen van onder meer melk, boter en kaas, maar ook die van fritesaardappelen, uien en varkensvlees. "Stuk voor stuk belangrijke prijsindicatoren voor deze internationale markten", aldus Van 't Riet.

Belangrijke stap
Volgens Van 't Riet is de overeenkomst een belangrijke stap in de ontwikkeling van DCA. "Door de samenwerking met Refinitiv vullen wij de behoefte in van de internationale markt in agrarische goederen naar agrarische benchmarks, -prijsreferenties, -data en nieuws. En staan we als Price Reporting Agent (PRA) op de wereldkaart."

DCA-Markets blijft volgens hem doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe agrarische noteringen in het streven de markt transparanter te maken. "We zijn continu in gesprek met partijen, die behoefte hebben aan bepaalde noteringen of al bestaande noteringen onder willen brengen bij een onafhankelijke partij. Zo onderzoeken wij diverse markten, bijvoorbeeld die van natuurkaas, pluimvee en vlees. Maar ook kunstmest en andere kostprijsbepalende producten voor agrarische ondernemers in de keten."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden