DCA-Markets

grasland ruwvoer beregening

Analyse Ruwvoer

Droogte krijgt ook vat op de ruwvoermarkt

De stemming op de ruwvoermarkt begint voorzichtig aan te schuiven. Het relatief droge weer is de belangrijkste oorzaak daarvan. Het veranderende sentiment leidt niet direct tot meer handel, maar veehouders informeren volgens verschillende insiders wel meer naar wat er te krijgen is.
10 Mei 2022
ruwvoer kuilgras

Analyse Ruwvoer

Veehouders zijn voorzichtig op ruwvoermarkt

De handel in ruwvoer loopt stabiel door. Fouragehandelaren laten weten goed werk te hebben, maar dat het niet overdreven druk is. Het droge voorjaar maakt diverse veehouders overigens wel voorzichtig als het gaat om het aanbieden van overgebleven ruwvoer.
3 Mei 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse BB Biologisch

Kopers maken dienst uit op biologische markt

De handel in biologische aardappelen, peen en uien blijft wat moeilijk lopen. Het vaste werk loopt gewoon door. Extra vraag of gaten die vallen blijven tot nu toe uit. Die incidentele uitschieters brengen leven in de markt en zijn de krenten in de pap zowel voor de telers als voor de handel.
28 April 2022
biologisch erwten eggen

Analyse BB Biologisch

Ondergronds begint er wat te schuiven op de biomarkt

Op het eerste gezicht lijken er geen grote verschuiving op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen. Druk is het zeker ook niet te noemen, maar onder het oppervlak is er wel wat een het sluimeren.
21 April 2022
biologisch erwten eggen

Analyse BB Biologisch

Stemming op biologische markt blijft bedrukt

Er is weinig actie op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen. Beetje bij beetje wordt wel handel gedaan, maar het loopt niet van harte. De grote vraag ontbreekt en dat drukt de stemming.
14 April 2022
biologisch eggen

Analyse BB Biologisch

De biologische markt blijft in een impasse zitten

De handel in biologische aardappelen, uien en peen verloopt nog steeds stroef. Er is wel vraag, maar het houdt allemaal niet over, melden insiders. Dat maakt dat verwerkers en handelaren voorzichtig zijn met kopen.
7 April 2022
biologisch

Analyse BB Biologisch

De vraag wil maar niet aantrekken op de biomarkt

Er is weinig actie op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen. Het normale werk loopt aardig door maar er is weinig extra vraag. Sorteerders en verwerkers hebben voldoende -misschien wel te veel- werkvoorraad en zijn daardoor maar beperkt aan de markt.
31 Maart 2022
voorjaar peen zaaien biologisch vroege peen

Analyse BB Biologisch

Voorjaarswerk krijgt voorrang op biomarkt

Er is relatief weinig handel in biologische aardappelen, uien en peen deze week. Aan de vraagzijde blijft het rustig en daardoor is er voor handelaren geen reden om de boer op te gaan. Telers zijn drukker met andere werkzaamheden.
24 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden