De Heus

Nieuws OVERNAME

Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus

20 Juli 2021 - 1 reactie

Veevoergigant De Heus heeft opnieuw een overname aangekondigd. Het bedrijf maakte vandaag (20 juli) bekend dat het Coppens Diervoeding uit Helmond overneemt. Familiebedrijf De Heus was de afgelopen jaren al actief op overnamepad in het buitenland, maar slaat nu dus weer een slag in eigen land.

Coppens Diervoeding beschikt over een moderne fabriek met een productiecapaciteit van zo'n 400.000 ton diervoeders. Het heeft van oudsher een sterke regionale positie in de varkens- en vleespluimveesector. 

Vertrouwen in sector
In een toelichting geeft Co de Heus aan dat het familiebedrijf vertrouwen heeft in de toekomst en dat het bedrijf de afgelopen jaren onder uitdagende omstandigheden groeide, en nieuwe klanten aan zich wist te binden. "Marktomstandigheden, vraag van consumenten en supermarkten veranderen constant. Wij willen onze klanten op de best mogelijke manier bijstaan om aan deze wensen van consumenten, supermarkten en nieuwe concepten te voldoen. Om dit mogelijk te maken is voldoende productiecapaciteit en flexibiliteit belangrijk. De overname van Coppens vergroot onze mogelijkheden om hier goed op in te spelen".

De vandaag aangekondigde overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten (ACM). Er zijn geen financiële details over de geplande overname bekend gemaakt. Eerder dit jaar rondde De Heus de overname van het Poolse Golpasz nog af. Deze overname werd al in 2020 aangekondigd. De Heus is één van de grootse wereldwijde spelers in diervoeders en buiten Europa ook actief in landen in Azië, Afrika en Zuid – Amerika.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
ikke 20 Juli 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10893350/coppens-diervoeding-komt-in-handen-van-de-heus]Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus[/url]
blij dat er nog iemand vertrouwen heeft in de toekomst.
dit heeft natuurlijk te maken met de marge die je kunt maken.....
dit in tegenstelling van de klanten van...
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Nieuws Jaarcijfers 2021

De Heus boert goed en investeert groot geld

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox