Kamps de Wild huist al jaren in Zevenaar, Gelderland, waar veertig personen werkzaam zijn. Het bedrijf importeert Claas, Amazone en McHale. Daarnaast verkoopt het de eigen merken Kaweco en Weed It internationaal. Het bedrijf maakt deel uit van Royal Reesink N.V.
De nieuwe Tucano-combine was voor het eerst op de ATH in Biddinghuizen te zien. Hij heeft onder andere een nieuwe motor gekregen (met AdBlue), een vernieuwde lospijp en graantank. Hiermee lijkt hij meer op zijn grote broer, de Lexion.
Collega-bedrijf Staja uit Hengelo bouwt machines onder de naam Kaweco. Die verkoopt Kamps wereldwijd. Voor de Nederlandse markt is deze Double Twin Shift populair, met vier even grote wielen die uitschuiven.
De grootste primeur in Zevenaar was toch wel de nieuwe Atos-serie. De jongste telg van Claas. Hij wordt bij SDF in Italië gebouwd en heeft een Same motor. Er zijn zes modellen met vermogens van 76 tot 109 pk.
Nog een primeur was er voor de vernieuwde Arion 400 reeks. Die lijkt nu veel meer op de grotere 500 en 600 serie. Een echte veehoudertrekker, waar je ook als akkerbouwer mee voor de dag kunt komen. Ze hebben vermogens van 90 tot 140 pk. Onder de kap ligt een FPT motor.
Eveneens nieuw in Zevenaar is de Cargos opraapwagen, die Claas sinds een aantal jaar in het programma heeft. Ze werden afgelopen zomer geïntroduceerd. De Cargos 8300, hier te zien, heeft een inhoud van 60 kuub vastgedrukt product. Er wordt gewerkt aan het inbouwen van sensoren om de drogestof te kunnen meten.
Ook deze Claas Jaguar 860 met Orbis 600 SD maïsbek stond al op de ATH afgelopen zomer. Onder de motorkap ligt een nieuwe motor met AdBlue. De maïsbek is eveneens nieuw en lichter dan zijn voorganger.
Ook het programma van Amazone was gedeeltelijk aanwezig. Sinds enkele jaren wordt de Pantera-zelfrijder ook in ons land verkocht. Die is niet langer op een Agrifac onderstel gebaseerd. Onder andere de elektronica is flink verbeterd op de Pantera 4502.
Kaweco bouwt speciaal voor de Xerion systeemtrekkers een mesttank met zwanenhals. Met 500 PK voor de mesttank zal het vermogen niet de beperkende factor zijn.
Buiten stond nog een kleinere Atos 330. Hij vervangt de Axos in het programma. Je kunt kiezen uit een volledig mechanische versnellingsbak, een versie met hoog-laag en een met drie trappen. De motor gebruikt een roetfilter om de uitlaatgassen te reinigen. Dat maakt AdBlue overbodig om aan de emissie eisen te voldoen.
Wie aan het uiteinde van dit jaar nog op zoek was naar een nieuwe of gebruikte trekker had genoeg keus. Vooral de Axion-serie was goed aanwezig. Bij akkerbouwers zal de hand echter stevig op de knip blijven.
Het topmodel van de nieuwe Arion 400 serie, de 460. Onder de kap een 140 pk FPT motor met AdBlue. Er ligt een 16x16 Quadrishift versnellingsbak van Gima in. Er is keuze uit maar liefst vijf cabines. Een lage of hoge versie en een panoramisch dak bijvoorbeeld.
Achterop het terrein stonden de nodigde gebruikte machines te wachten op een nieuwe eigenaar, vooral afkomstig uit Duitsland.
Claas kan de Arion 500 en 600 serie nu ook met een traploze Cmatic transmissie leveren. De trekkers werden voor het eerst op de Agritechnica voorgesteld maar zijn nu leverbaar.

Fotoreportage

Nieuwe Claas trekkers kijken bij Kamps de Wild

30 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Erwtensoep, bier, frisdrank en vooral veel Claas trekkers en machines. Dat was het recept voor de showdagen van Claas-importeur Kamps de Wild, gehouden op 29 en 30 december in Zevenaar. Kamps de Wild had twee primeurs in petto op trekkergebied. De nieuwe Atos en Arion 400, die beide nog niet eerder in Nederland te zien waren. Ook stonden er machines van Kaweco en Amazone.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden