Een perceel Avarna zetmeelaardappelen in Drenthe. Vorige week viel 30 millimeter. Niet veel, maar het gewas is wel duidelijk opgeknapt.
Deze aardappelen in het noordoosten van Brabant zien er al mooi uit. De kleigrond is vooral nat gehouden met het beregeningshaspel. In de Betuwe is het droog.
Hetzelfde perceel aardappelen vorige week, toen het heet en droog was. Beregenen is noodzaak.
Suikerbieten in Drenthe staan er goed op. De regen heeft ze duidelijk goed gedaan.
Koolzaad maaien voor de productie van zaaizaad in Creil. Na het drogen wordt er gedorst. De oogst van enkele vroege gewassen kwam vorige week op gang.
Koolzaad maaien in Maren-Kessel (Noord-Brabant) met een zwadmaaier. Een mooi plaatje van bovenaf.
Na een droogperiode van tien dagen tot twee weken is het gewas oogstrijp. Het gaat hier om koolzaad voor de zaaizaadproductie van het Duitse DSV.
Biologisch graszaad dorsen voor Van Dijk Semo in hetzelfde gebied. Dit gebeurde afgelopen week.
Innovator aardappelen in Zeeuws Vlaanderen. Een van de streken in Nederland die met een groot neerslagtekort te maken hebben.
Ook deze Challenger aardappelen in het Zeeuwse Rilland, Zuid-Beveland, hebben het zwaar. Dit is wel een slechte hoek van het perceel. De oostkant van de ruggen is ondanks wat regen deze week amper nat.
In Zuid-Beveland viel slechts 8 millimeter. Beregenen blijft dus noodzaak. Hier in een perceel uien. 40 millimeter beregenen heeft effect, maar de toestand in de grond blijft zeer droog. Dat laten vochtsensoren zien.
12 millimeter regen in West-Brabant heeft de buitenste paar centimeter van de ruggen nat weten te maken, maar veel effect had het niet. Veel pootgoed zit er onder deze struik nog niet onder.
Pootaardappelen in West-Brabant hebben de rijen niet weten te sluiten.
Een perceel snijmaïs in Oost-Groningen. Na een koud voorjaar kwam de maïs met vocht en temperatuur eindelijk op gang. Hij is echter beduidend minder ver ontwikkeld.
Wintertarwe in het Oldambt. De graanschuur van Nederland. Opvallend is hoe groen de meeste gewassen er staan. In andere delen van Nederland rijpt het gewas nu zeer hard af.

Whatsap Fotoreportage

Scheidslijn noord-zuid wordt steeds duidelijker

14 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

De scheidslijn tussen en noorden en zuiden van Nederland is steeds duidelijker te trekken. Over het algemeen hebben de noordelijke regio's meer tot flink meer regen gekregen dan in het zuiden het geval is. Daar blijft het soms extreem droog. Of de regen die valt nog effect kan hebben op de aardappelen moet blijken. Een overzicht met foto's van Whatsapp.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van de agrarische sector of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden