Weer

tarwe schot

Nieuws Akkerbouw

Zomerstortregens gijzelen de gewassen

De eerste week van augustus zit er amper op of de neerslagmeter staat op sommige plekken al ver boven de 100 millimeter. Vooral afgelopen weekend was het in Zuidwest-Nederland raak. Spannende momenten voor met name akkerbouwers. Aardappelen en uien verzuipen en tarwepercelen kleuren zwart en groen tegelijk.
7 Augustus 2023
regen nat

BB Weer Robert de Vries

Het is nog doorbijten maar droger weer lijkt op komst

Nieuwe maand, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Die vlieger gaat helaas niet helemaal op voor het weer. Juli eindigde nat en augustus gaat op dezelfde voet verder. Het neerslagtekort is daardoor gezakt naar een normaal niveau (om het maar van de positieve kant te benaderen). Maar er gloort hoop, vertelt weerman Robert de Vries. Na het eerste decade van augustus lijkt het droger te worden.
1 Augustus 2023
neerslag weer

BB Weer Akkerbouw

Wachten op broodnodige bui ondanks regen en hagel

Na een lange droge periode viel er gisteren eindelijk weer wat millimeters regen. De variatie in neerslag is echter groot en kwam vaak in een rap tempo naar beneden. In veel gebieden bleef de neerslag slechts beperkt en is het weer afwachten op die broodnodige regenbui.
21 Juni 2023
aardappelperceel droogte beregening

Nieuws Klimaat

De weerkaarten zijn opnieuw geschud in Europa

Het weer in Europa is de afgelopen maand flink omgeslagen. In West- en Noord-Europa neemt droogte na een nat voorjaar de overhand, terwijl in het zuiden van Europa sprake is van forse neerslag na lange tijd van droogte en hitte. De gewassen hebben in beide gevallen onder het weer te lijden. 
8 Juni 2023
zon weer

BB Weer met Robert de Vries

Juni lijkt te warm en te droog te gaan verlopen

Wekenlang hadden we te maken met een noordelijke wind en koele lucht, maar de komende dagen gaat dat flink veranderen. Weerman Robert de Vries heeft in Boerenbusiness Weer zijn verwachting voor de komende week en verder. Boeren die op zoek zijn naar een leuke hoeveelheid neerslag, moeten naar het zich laat aanzien voorlopig geduld hebben.
7 Juni 2023
aardappelen poten

Nieuws Akkerbouw

Akkerbouw maakt flinke klap met voorjaarswerk

In een week tijd is heel wat gezaaid en gepoot in Nederland. Akkerbouwers en loonwerkers hebben maximaal van het weer gebruik gemaakt om het werk gedaan te krijgen. Nagenoeg alle suikerbieten en uien zijn nu gezaaid. Het aardappelpoten heeft nog even te gaan, al is de voortgang daar ook groot.
8 Mei 2023
luchtfoto aardappelen poten

Nieuws Weer

Voorjaarswerk blijft laveren tussen de buien

Knarsetandend bekijken boeren en loonwerkers de weersverwachtingen voor deze week. Maaien, bemesten, grondbewerking en zaaien, het moet allemaal tussen de buien door gebeuren. Een vaste droge periode blijft opnieuw uit. De zaai- en pootwerkzaamheden worden daardoor blijvend bemoeilijkt. Landelijk zit ruim de helft van de bieten en uien in de grond. Bij de aardappelen is dat amper 10%.
1 Mei 2023
lente Boerenbusiness

BB Weer Robert de Vries

Verdamping kan komende week weer snel gaan

Het cliché na regen komt zonneschijn, lijkt eindelijk uit te komen. Vooral akkerbouwers gaan dan ook komende week zeker regelmatig de percelen inspecteren voor de voorjaarswerkzaamheden. Weerman Robert de Vries geeft zijn weersverwachting, waarin de zon een belangrijke rol krijgt. 
13 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox