Weer

zon weer

Weerupdate met Robert de Vries

Pittige zomerse oprisping met zon en warmte op til

Praktisch heel Nederland is het huidige wisselvallige weer met (soms veel) neerslag zat, in het bijzonder de akkerbouwers en melkveehouders. Is er een rustige en veelal droge periode nu eindelijk eens een keer in aantocht? Weerman Robert de Vries vertelt het in onze Weerupdate.
21 Juni 2024
suikerbieten wateroverlast

Nieuws Suiker

Cosun: opbrengst bietsuiker gaat dit jaar tegenvallen

Cosun Beet Company rekent voor oogst 2024 op een matige opbrengst aan bietsuiker. Cosun verwacht dat de opbrengst aan suiker, ondanks een licht gestegen areaal suikerbieten dit jaar, niet hoger uitvalt dan vorig jaar. Mede hierdoor is in 2025 minder suiker beschikbaar op de markt, waarschuwt het coöperatief suikerconcern.
13 Juni 2024
aardappelen akkerbouw akkerbouwbedrijf

Nieuws Aardappelen

Week van de waarheid voor restant pootseizoen

Aardappelpoters in Nederland en andere Europese landen rijden begin juni af en aan op de velden om zoveel mogelijk achterstand in te halen. Een uitzonderlijk scenario dat nooit eerder is vertoond op deze schaal. Met een nieuwe regenperiode op handen wordt de kans om te kunnen poten steeds kleiner.
10 Juni 2024
akkerbouw regen

Nieuws Weer

Extreem weer trekt spoor van vernieling door Europa

Veel Europese landen hebben te kampen met overmatige neerslag. Dat laat zijn sporen na in de gewassen. De schade loopt nu al in de tientallen miljoenen, zo berekenen verzekeraars. Toch zijn er ook landen waar het wel relatief droog is. Boerenbusiness maakt een rondje Europa.
3 Juni 2024
lente aardappelen poten

Weerupdate met Robert de Vries

Vanuit het zuiden komen er langzaam weer buien aan

De akkerbouwers en melkveehouders kunnen eindelijk meters maken op het (wei)land voor onder meer het poten van de aardappelen en het maaien van de eerste snede. De beschikbare tijd in deze periode is weer beperkt, moet weerman Robert de Vries in zijn weerupdate voor Boerenbusiness aankondigen.
10 Mei 2024
uienzaaien

Nieuws Akkerbouw

Huidig voorjaar is een herhaling van 2023

Pak de artikelen van een jaar geleden erbij en ze zijn bijna een-op-een vergelijkbaar met die van dit voorjaar. Het zaai- en pootwerk verloopt met horten en stoten. Ook opvallend zijn de enorme regionale verschillen in de voortgang van het werk.
6 Mei 2024
regen

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Wanneer komt er nu eindelijk eens een fatsoenlijke periode van droog weer aan, vragen met name de akkerbouwers en melkveehouders af. Weerman Robert de Vries geeft in deze weerupdate voor Boerenbusiness zijn verwachting af.
25 April 2024
herfst

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Wanneer komt er nu eindelijk eens een keer een paar droge dagen aan? Weerman Robert de Vries geeft in de Boerenbusiness Weerupdate zijn verwachting voor de komende anderhalve week. En voorziet een stevige weersomslag aan het begin van volgende week.
9 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden