Weer

zomer bewolkt

BB TV Weerman Robert de Vries

Gaat april eindelijk uit een ander weervaatje tappen?

Het weer in deze natte en vaak grijze maand maart staat in groot contrast met dezelfde maand van 2022, zet weerman Robert de Vries uiteen in zijn weerupdate. Gaat de start van april uit een ander vaatje tappen met vriendelijker weer voor de voorjaarswerkzaamheden? De Vries geeft zijn verwachting.
Gisteren 17:00 uur
droogte ploegen Gewastour stuiven

Nieuws Weer

Extreem droge winter baart boeren zorgen

Het voorjaar is in veel Europese landen zeer vroeg van start gegaan en onder bijzonder droge omstandigheden. Een gebrek aan neerslag in de vorm van regen en sneeuw heeft de broodnodige vochtreserves niet of nauwelijks aan kunnen vullen.
6 Maart 2023
winter tarwe

BB TV Weer met Robert de Vries

Zonnig, droog, maar wordt maart een te koude maand?

De meteorologische winter loopt ten einde, zo begint weerman Robert de Vries zijn eerste weerupdate voor Boerenbusiness van het nieuwe jaar. Er komen zonnige dagen aan, maar juist nu wordt het kouder. Maar krijgen we te maken met een te koude maand maart door de forse opwarming in de stratosfeer boven de Noordpool?
24 Februari 2023
uien zaaiuien

Nieuws Uien

Uien drijven door straat na enorme regenval

Eén enkele regenbui van 150 tot maar liefst 250 millimeter zorgde afgelopen weekend voor fikse wateroverlast op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Juist in dit gebied is de uienoogst momenteel in volle gang. De pas gerooide uien dreven door de straten.
30 Januari 2023
suikerbieten bietenhoop sneeuw

Nieuws Weer

Koud winterweer in beeld, maar nog niet zeker

IJsliefhebbers kijken reikhalzend uit naar het weerbericht voor de middellange termijn. De weerkaarten wijzen op een aanhoudend noordelijke stroming die Nederland koud winterweer brengt. Gaat Nederland in de diepvries of valt weer 2022-2023 nu al in het water?
9 December 2022
Gewastour 2022

Gewastour Weer - week 40

Willen boeren gaan rooien, is het weer niet goed

Na heel het seizoen druk met de haspel te zijn geweest kwam in september de neerslag waar vrijwel alle telers zo naar uitkeken. voor de oogst van aardappels en uien kon een bui dan ook geen kwaad om het rooien mooier te laten verlopen. Echter heeft in het zuiden 2e helft van september voor overlast gezorgd wat de oogst enige tijd op zijn gat legde.
3 Oktober 2022

BB TV Robert de Vries

Na veel wind en plens regen komt even rust in de tent

Veel boeren willen graag aan de slag op het land, maar krijgen ze daar met alle neerslag in september binnenkort de tijd voor? Weerman Robert de Vries geeft het antwoord in een nieuwe weerupdate voor Boerenbusiness.nl. 
30 September 2022
regen wateroverlast

Nieuws Weer

Van veel te droog naar veel te nat in één ochtend

Lokaal viel in Zeeland afgelopen weekend tot wel 150 millimeter neerslag, bovenop de neerslag die eerder in de week al viel. Lokaal zorgde dat voor flinke wateroverlast. Percelen kwamen blank te staan. Gebieden die voorheen het droogste waren in Nederland krijgen nu flink wat water voor de kiezen.
12 September 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox