Weer

herfst

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

De dierlijke mest mag eind deze week weer worden uitgereden op grasland. Op een bevroren ondergrond hoeft een melkveehouder niet rekenen. Sterker nog: de temperaturen zijn volgens weerman Robert de Vries extreem hoog voor de tijd van het jaar. In deze Boerenbusiness Weerupdate geeft De Vries zijn verwachting voor de komende periode.
14 Februari 2024
regen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

In de week voor kerst zitten nog steeds veel boeren te wachten op een paar dagen met straalblauwe luchten en een mooi waterig winterzonnetje om het lijstje met werkzaamheden op het land af te vinken. Weerman Robert de Vries geeft de weersverwachting voor de komende week van kerst en nieuwjaar. En daarbij blijkt het koudere weer dichtbij te zijn. 'De stroming hoeft maar even te kantelen en de winter komt onze kant op.'
20 December 2023
vorst rijp

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Het blijft maar regenen. Wat veel akkerbouwers, die nog gewassen als aardappelen in de grond hebben zitten, al vrezen: ook nachtvorst gaat de kop opsteken. Weerman Robert de Vries vertelt daar meer over in zijn agrarische weerupdate voor Boerenbusiness. 
21 November 2023
regen

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

De grote hoeveelheden neerslag brengen met name akkerbouwers aardig in de problemen. Zij willen graag op het land aan de slag. Komt er binnenkort een einde aan de huidige Nederlandse moesson? Weerman Robert de Vries geeft hierop antwoord in zijn Boerenbusiness weerupdate.
3 November 2023
akkerbouw regen nat perceel overstroming neerslag

Gewastour Weer

Overvloedige neerslag leidt tot problemen in het land

De vele en aanhoudende neerslag van afgelopen week heeft tot behoorlijk wat problemen geleid in het land. Het zet de rem op de aardappeloogst. Ook zien diverse telers in Nederland waterschade op hun percelen.
23 Oktober 2023
aardappeloogst

Weerupdate met Robert de Vries

Ook oktober warmer, maar grens koude lucht dichtbij

Aardappelen en suikerbieten worden gerooid, de maïs wordt gehakseld. De herfstmaand oktober lijkt ook dit jaar bovengemiddeld warm te verlopen, zegt weerman Robert de Vries in zijn weerupdate op Boerenbusiness. Toch zijn er op korte termijn heel veel onzekerheden.
5 Oktober 2023
tarwe schot

Nieuws Akkerbouw

Zomerstortregens gijzelen de gewassen

De eerste week van augustus zit er amper op of de neerslagmeter staat op sommige plekken al ver boven de 100 millimeter. Vooral afgelopen weekend was het in Zuidwest-Nederland raak. Spannende momenten voor met name akkerbouwers. Aardappelen en uien verzuipen en tarwepercelen kleuren zwart en groen tegelijk.
7 Augustus 2023
regen nat

Weerupdate Robert de Vries

Het is nog doorbijten maar droger weer lijkt op komst

Nieuwe maand, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Die vlieger gaat helaas niet helemaal op voor het weer. Juli eindigde nat en augustus gaat op dezelfde voet verder. Het neerslagtekort is daardoor gezakt naar een normaal niveau (om het maar van de positieve kant te benaderen). Maar er gloort hoop, vertelt weerman Robert de Vries. Na het eerste decade van augustus lijkt het droger te worden.
1 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden