Weer

aardappelen vorstschade Gewastour2020

Nieuws Aardappelen

Geen ideale start voor Poolse aardappelen

Pittige nachtvorst en aanhoudende droogte zorgen ervoor dat de gewassen in Polen zich maar moeizaam ontwikkelen. De vroege aardappelen, maar ook koolzaad en vroeg gezaaide maïs, hebben een tik van de vorst gekregen.
24 Mei 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Weer - week 19

Maïs ligt droog en extreme temperatuurverschillen

De droogte laat zich behoorlijk gelden op een aantal ruwvoertour percelen. Per gebied verschilt de opkomsten van mais en voederbieten maar ook de grasgroei varieert. Hoe vergaat het de melkveehouders van de ruwvoertour dat op dit moment en zijn zij al aan het beregenen?
10 Mei 2022
aardappelen beregenen

Nieuws Droogte

Franse overheid bezorgd over extreme droogte

De gewasopbrengsten in grote delen van Frankrijk kunnen weleens fiks lager uitpakken door droogte dit jaar. De overheid in het land maakt zich daar grote zorgen over. Financiële maatregelen worden genomen om de agrarische sector en waterschappen te steunen met extra miljoenen. Ook voor de middellange termijn komt geld vrij.
10 Mei 2022
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 19

Droogte zet Nederlandse uienteelt onder druk

Dat het afgelopen dagen droog was zullen de meeste telers al hebben gemerkt. De uien gaan hier ook steeds meer onder lijden. Er zijn als steeds meer haspels te zien die draaien voor de droogte. Bij de telers van de gewastour zijn verschillen te zien in de manier van aanpak van deze droogte.
7 Mei 2022

BB TV Weerman Robert de Vries

Wanneer komt die goede bak regen er eens aan?

Het begint bijna een traditie te worden, de droogte in het voorjaar. Opnieuw hebben we daar weer mee te maken, zo begint weerman Robert de Vries zijn weerupdate op Boerenbusiness. Het neerslagtekort loopt op, de haspels draaien waar dat kan en mag. Wanneer komt die goede bak regen er een keer aan?
6 Mei 2022
beregenen Agrifoto3

Nieuws Droogte

Alarmbellen rinkelen al vroeg door de droogte

Het huidige neerslagtekort is een van de hoogste ooit gemeten zo vroeg in het voorjaar. Het heeft echter niet alleen met het uitblijven van neerslag te maken en lijkt een terugkerend probleem te worden.
4 Mei 2022

BB TV Robert de Vries

Frisser weer op komst met voorlopig weinig regen

Hoewel het de afgelopen week droog is gebleven, is de maand april volgens weerman Robert de Vries op verschillende plaatsen eigenlijk te nat. Wat het weer de komende week wordt, zet De Vries uiteen in deze weerupdate. Wat betekent dit voor de staart van het zaaiseizoen? 
21 April 2022

BB TV Weerman Robert de Vries

Neerslag en vorst: april kan vrij koude maand worden

Na een extreem zonnige maand maart, begint april met sneeuw en nachtvorst. En dat april doet wat hij wil, laat weerman Robert de Vries in zijn verwachting ook doorschemeren. Warm lenteweer zit er voorlopig niet aan te komen april kan zo maar een vrije koude maand worden.
31 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief