Het Chinese YTO kocht 1 fabriek van Argo Tractors in Saint Dizier, waar vroeger de trekkers van International werden gebouwd. Het Chinese bedrijf gaat hier nu zware wieltrekkers bouwen.
Er is 1 nieuwe serie met 4 modellen van 110, 120, 130 en 145 pk. Dit vermogen wordt uit een 4-cilinder FPT motor gehaald die met AdBlue de Stage 5 emissienorm haalt. Er is een semi-powershift transmissie met 4 groepen en 4 versnellingen per groep. Aan de cabines wordt nog gewerkt. Die zijn spartaans.
Voor veel bezoekers is het de eerste keer dat ze de jubileumtrekker van New Holland in het echt zien, nadat hij vorig jaar november op de Eima werd gelanceerd. Ook in Frankrijk was Fiat decennialang razend populair.
Een deel van het gamma is in de metallic terracotta-kleur leverbaar. Het gaat om gelimiteerde series van de T4 en T5.
New Holland lanceerde op de Eima hun T5 Auto Command met een CVT-transmissie, in een compact chassis met 4-cilinder. De Sima is zijn tweede grote show.
Afgezien van een sticker zie je er weinig aan maar de grote New Holland trekkers voldoen nu aan de opkomende Stage 5 norm. Daar is geen grote verbouwing voor vereist.
De andere grote beursprimeur was de 4-cilinder van Case IH. De rode evenknie van New Holland heet Versum CVXDrive. Het merk toont de Versum 110 en 130, waarbij het type voor het vermogen staat.
De CVT is bekende techniek, net als de bediening, in de Versum.
Met de Maxxum 145 sleepte Case IH de Tractor of the Year award in de wacht. Ook daar is de nodige aandacht voor.
De Italiaanse BM Tractors, die veel weg heeft van de Rigitrac of andere werktuigendragers voor hoofdzakelijk maaiwerkzaamheden.
Onder andere John Deere had weinig nieuws. Geen nieuwe 8R en ook geen elektrische trekker, zoals die met het kabelhaspel.
De Same Frutteto CVT is de beste specialistische trekker van het jaar 2019. Een CVT-transmissie in dit segment is bijzonder, waarin Fendt normaal heer en meester is. Bijzonder is ook de 4-wiel besturing.
Bij Deutz-Fahr geen nieuwe trekkers. Wel een kleine update van de bediening met de iMonitor 2. Deze heeft extra bedieningsknoppen en een draaiknop gekregen.
Het Indiase Solis toont de nieuwe N-series 75 met 75pk uit een 4-cilinder motor. Nog gewoon Stage 3B en geen Adblue.