Het Chinese YTO kocht 1 fabriek van Argo Tractors in Saint Dizier, waar vroeger de trekkers van International werden gebouwd. Het Chinese bedrijf gaat hier nu zware wieltrekkers bouwen.
Er is 1 nieuwe serie met 4 modellen van 110, 120, 130 en 145 pk. Dit vermogen wordt uit een 4-cilinder FPT motor gehaald die met AdBlue de Stage 5 emissienorm haalt. Er is een semi-powershift transmissie met 4 groepen en 4 versnellingen per groep. Aan de cabines wordt nog gewerkt. Die zijn spartaans.
Voor veel bezoekers is het de eerste keer dat ze de jubileumtrekker van New Holland in het echt zien, nadat hij vorig jaar november op de Eima werd gelanceerd. Ook in Frankrijk was Fiat decennialang razend populair.
Een deel van het gamma is in de metallic terracotta-kleur leverbaar. Het gaat om gelimiteerde series van de T4 en T5.
New Holland lanceerde op de Eima hun T5 Auto Command met een CVT-transmissie, in een compact chassis met 4-cilinder. De Sima is zijn tweede grote show.
Afgezien van een sticker zie je er weinig aan maar de grote New Holland trekkers voldoen nu aan de opkomende Stage 5 norm. Daar is geen grote verbouwing voor vereist.
De andere grote beursprimeur was de 4-cilinder van Case IH. De rode evenknie van New Holland heet Versum CVXDrive. Het merk toont de Versum 110 en 130, waarbij het type voor het vermogen staat.
De CVT is bekende techniek, net als de bediening, in de Versum.
Met de Maxxum 145 sleepte Case IH de Tractor of the Year award in de wacht. Ook daar is de nodige aandacht voor.
De Italiaanse BM Tractors, die veel weg heeft van de Rigitrac of andere werktuigendragers voor hoofdzakelijk maaiwerkzaamheden.
Onder andere John Deere had weinig nieuws. Geen nieuwe 8R en ook geen elektrische trekker, zoals die met het kabelhaspel.
De Same Frutteto CVT is de beste specialistische trekker van het jaar 2019. Een CVT-transmissie in dit segment is bijzonder, waarin Fendt normaal heer en meester is. Bijzonder is ook de 4-wiel besturing.
Bij Deutz-Fahr geen nieuwe trekkers. Wel een kleine update van de bediening met de iMonitor 2. Deze heeft extra bedieningsknoppen en een draaiknop gekregen.
Het Indiase Solis toont de nieuwe N-series 75 met 75pk uit een 4-cilinder motor. Nog gewoon Stage 3B en geen Adblue.

Fotoreportage Sima 2019

Nieuwe trekkermerken en modellen op Sima

24 Februari 2019 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Het Chinese YTO bouwt zijn zware trekkers nu in Frankrijk en daarom introduceert het een nieuw merk: Mancel. Het andere grote trekkernieuws komt van Case IH, want zij onthulden de Versum CVXDrive.

Op de stands van John Deere, Argo (McCormick & Landini) en Agco (Massey Ferguson, Valtra en Fendt) was het rustig met de innovaties; naar verwachting worden de noviteiten onder de pet gehouden tot de Agritechnica in november.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Inter 25 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/fotoreportage/10881456/nieuwe-trekkermerken-en-modellen-op-sima]Nieuwe trekkermerken en modellen op Sima[/url]
Mooi spul die case.maar er moet wel meer interbloed in. Die degelijk mis ik wel.
Trekkerfan 25 Februari 2019
Inter schreef:
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/fotoreportage/10881456/nieuwe-trekkermerken-en-modellen-op-sima]Nieuwe trekkermerken en modellen op Sima[/url]
Mooi spul die case.maar er moet wel meer interbloed in. Die degelijk mis ik wel.
Volgen mij is inter weer een zelfstandig merk sins case in de fiatgroep zit
Roland Visser 2 Maart 2019
Door computer falen geen contact en van alles misgelopen. Helaas ook SIMA 2019. Heel blij dat ik weer contact heb en met jullie mooie reportages over o.a. SIMA. Zo blijf ik toch op de hoogte. Heel belangrijk in mijn werk. Troost dat ik moois mag verwachten op AGRITECHNA in November 2019. Hannover toch? Kein Problem! Mijn hartelijke dank en alle respect.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden