Weidemann toont de 9080 van bijna 11 ton. Dat is flink zwaarder dan het huidige zwaarste model, die 7,2 ton is. De 9080T krijgt een telescopische arm en is vanaf eind volgend jaar leverbaar.
Het Italiaanse Supertino komt met een elektrisch aangedreven voermengwagen. Met een volle accu kun je 2 uur voeren. Er zijn 16 accus, samen goed voor 200 pk vermogen.
Ook Kubota heeft een verreiker in het programma. Die komt bij het Nederlandse Giant-Tobroco vandaan.
De grootpakpers BigPack van Krone viert zijn 25-jarig jubileum en dat wordt gevierd door hem in een speciaal jasje te steken.
De kolvenplukker van Cressoni klapt niet alleen horizontaal op maar draait ook nog eens 90 graden. Zo heb je meer zicht vanuit de cabine.
Helemaal achteraan op de stand van Fella vind je een eenvoudige opraapwagen van Lely. Verder is er niets terug te vinden van het merk. Fendt heeft enkele Lely-producten in de eigen kleur.
De kleine Manitou MLT 420-60 H tilt 2 ton op 4,3 meter. Er ligt een 57 pk Kubota motor in en hij weegt ruim 4 ton. De draaicirkel valt net binnen de 3 meter.
Ook deze kleine knikshovel is nieuw van Manitou. Maximale hefcapaciteit is ruim 2 ton. Deze machine heeft een Yanmar motor en 2,75m draaicirkel.
Veel aandacht voor de nieuwe JCB Loadall verreiker, die voor het eerst op het vasteland in Europa is te zien. Het merk stopte 8 miljoen pond in de ontwikkeling. Voornamelijk in de cabine.
De bediening is geheel vernieuwd. Daarnaast is ook het zicht fors verbeterd en is de Command Plus cabine flink stiller dan voorheen. Er zijn 6 modellen en verschillende versies leverbaar.
Joskin heeft zijn populaire silagewagen een make over gegeven. In de bak past bijna 60 kuub. Door de schuine voorwand past er meer in en lost de wagen gemakkelijker.
Het Turkse trekkermerk Basak heeft plannen om ook in Nederland met de verkoop te starten. Het is in gesprek met dealers. De getoonde 5000-serie heeft 3 modellen van 90, 105 en 120 pk. Er ligt een Deutz-motor en ZF-transmissie in.

Fotoreportage Sima 2019

Veehouderij-nieuwtjes op de Sima

28 Februari 2019 - Redactie Boerenbusiness

Op veehouderijgebied was op de Sima vooral nieuws rondom het erf. Verschillende nieuwe modellen verreikers of een uit de kluiten gewassen shovel. Veelal gaat het om aanvullingen op het bestaande gamma.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox