De juryleden Pierre Berntsen (l), Aalt Dijkhuizen (m) en Jan Omvlee luisteren aandachtig naar de presentaties.
Lud Uitdewilligen, business developer van Dacom, vertelt de jury alles over Cloudfarm.
In Cloudfarm kunnen akkerbouwers en loonwerkers data van sensoren, drones, satellieten en machines bekijken.
Product manager Maaike Bartraij-de Vries (r) en Global Development manager Tjebbe Huybrechts van CRV presenteren het programma Fokken op Maat.
De jury heeft bij het nomineren van de kanshebbers onder meer bekeken op of de inzending een vernuftige verbetering of dienst is, een significante bedrage levert aan de bedrijfsvoering en het rendement van de agrarisch ondernemer vergroot.
Anke Straathof, marketeer bij CowManager, presenteerde het koemonitoringssysteem dat het bedrijf heeft ontwikkeld door het uitvinden van een specifieke oorsensor technologie.
Met CowManager kan altijd de bewegingen van het oor en de oortemperatuur worden gemeten en geregistreerd. Ziekte bij koeien kan hierdoor eerder worden gesignaleerd, vertelt Koen van Meurs, hoofd Research & Development bij CowManager.
Twan van Dijk, directeur van AgriSyst, lichtte de ins en outs toe van de Voerconversiemonitor voor varkenshouders.
Jeroen Luiten, melkwinningspecialist bij GEA, nam de jury mee in het celgetalmonitoringssysteem M6850.
Het M6850-systeem van GEA biedt de mogelijkheid om op een melkveebedrijf celgetalmonitoring van de melk per kwartier toe te passen.
Koortsachtig beraad bij de jury na afloop van de vijf presentaties. De winnaar van de Agribusiness Award wordt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres (18 december in Flint te Amersfoort) bekendgemaakt.