Eigen foto

Nieuws Boerenbusiness Awards

De 5 nominaties voor de Agribusiness Award

8 November 2019 - Redactie Boerenbusiness

Voor de allereerste Agribusiness Award zijn 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Voor het bemachtigen van de award, een initiatief van Boerenbusiness, hadden zich 41 bedrijven en organisaties aangemeld. De winnaar van de Agribusiness Award wordt bekend gemaakt op woensdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouwcongres.

De onafhankelijke jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen heeft uiteindelijk vijf inzendingen genomineerd voor een finaleronde om kans te maken op de award. Dit zijn in willekeurige volgorde:

 1. CRV met Fokken op Maat
  Met Fokken op Maat tilt CRV de fokkerij naar een hoger niveau door de fokwaarde van een koe op 60 verschillende kenmerken (zoals melkproductie, uier- of klauwgezondheid) in beeld te brengen. Daarmee kunnen melkveehouders, op basis van genetische aanleg, sturen op hun fokdoel en onderbouwd jongvee selecteren.
   
 2. CowManager
  CowManager heeft een koemonitoringssysteem ontwikkeld door het uitvinden van een specifieke oorsensor technologie. Hiermee kan altijd de bewegingen van het oor en de oortemperatuur worden gemeten en geregistreerd. Zieke koeien kunnen hierdoor bijvoorbeeld 1 tot 2 dagen eerder worden gesignaleerd, stelt CowManager, dan de melkveehouder met eigen ogen kan zien
   
 3. AgriSyst
  Met de VoerConversieMonitor kan de varkenshouder door het aan elkaar koppelen van belangrijke data als voeropname, groei, voerconversie dagelijks informatie beschikbaar hebben, waarmee hij in zijn bedrijfsvoering kan sturen. Dit kan volgens AgriSyst een aanzienlijke rendementsverbetering opleveren voor het varkensbedrijf.
   
 4. GEA
  Het M6850-systeem van GEA biedt de mogelijkheid om op een melkveebedrijf celgetalmonitoring van de melk per kwartier toe te passen. De meting vindt plaats zonder dat er melk wordt afgetapt of er andere kosten per monster bij komen. Hierdoor kan een melkveehouder elke vorm van mastitis, zowel klinisch als subklinisch, snel detecteren.
   
 5. Dacom Farm Intelligence
  In Cloudfarm kunnen akkerbouwers en loonwerkers data van sensoren, drones, satellieten en machines bekijken. Deze kunnen ook worden gekoppeld aan automatische teeltregistratie, wat makkelijk is voor de gebruiker in kwestie. Met Cloudfarm wil Dacom de stap naar precisielandbouw voor agrarische ondernemers verkleinen.

De jury heeft in haar beoordeling gelet op de volgende criteria. De inzending moet een vernuftige verbetering of dienst zijn, een significante bedrage leveren aan de bedrijfsvoering en het rendement van een agrarisch ondernemer, beschikbaar en bewezen zijn in de praktijk en een groot potentieel hebben.

De vijf bedrijven mogen op vrijdag 15 november hun product live aan de jury presenteren in een pitch op de redactie van Boerenbusiness in Lelystad. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt door Aalt Dijkhuizen op het Nationaal Economisch Landbouwcongres in Amersfoort, dat door Boerenbusiness wordt georganiseerd. Hier voor zijn nog kaarten beschikbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden