Driek Bos voert zijn koeien onder andere met spruiten die niet aan de kwaliteitseisen van de supermarkten voldoen. Een perfecte kringloop, want de mest van de koeien gaat weer op het land.
De spruitenoogst is op dit moment in volle gang. Met 3 man tegelijk wordt geplukt. Vervolgens gaan de spruiten met een kipper naar de boerderij.
Via een stortbak belanden de spruiten vervolgens in deze bunkers. Daarna komen ze per maat afzonderlijk over de leesunit die per spruit 6 foto's maakt en vervolgens aan de hand van kleuren bepaalt of hij door mag of niet. Daarna gaan ze door de leeskamer rechtsboven.
Als de spruiten beoordeelt zijn komen ze uiteindelijk op de plaats waar Marien Bos staat in kisten van 15 kilo. Klaar voor verzending.
Waar de meeste gewassen inmiddels van de velden verdwenen staan, staan de spruiten er nog. Een deel zelfs tot begin maart.
Op de spruiten zijn wat plekjes te zien, mogelijk van trips.
Voor Driek Bos zijn de koeien altijd een hobby geweest. Toch zijn ook de koeien een rendabele tak van het bedrijf.
Driek doet mee met keuringen van zijn roodbonte dikbilkoeien.
De schuur uit 1955. In heel Zeeland is dit type schuur te vinden, vanwege de wederopbouw na de watersnood van 1953.
Behalve de oude schuur heeft de maatschap Bos ook een nieuwe schuur voor aardappelopslag en knolselderij. Er komt binnenkort nog een nieuwe schuur bij.