Spruiten

Maatschap Bos vaart wel met spruiten en koeien

Bedrijfsreportage Marien en Driek Bos

Maatschap Bos vaart wel met spruiten en koeien

Je onderscheiden van de massa is belangrijk om als agrarische ondernemers vooruit te kunnen. Dat vinden de broers Marien en Driek Bos in Ouwerkerk op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Ze hebben dan ook geen doorsnee akkerbouwbedrijf. Behalve de standaard akkerbouwgewassen telen de broers ook spruiten en houden ze vleesvee.
27 December 2019
Vlaamse spruitkooltelers weigeren contracten wel

Nieuws Industriegroenten

Vlaamse spruitkooltelers weigeren contracten wel

De Vlaamse spruitkooltelers bouwen liever een eigen fabriek dan dat ze de contracten tekenen die nu aangeboden worden. Volgens de telers ligt de contractprijs (veel) te laag.
21 Februari 2019
Waar is het areaal spruitjes het grootst?

Waar is het areaal spruitjes het grootst?

In 2011 werd 2.917 hectare van de landbouwgrond in Nederland gebruikt om spruitjes te verbouwen. Dat is in 5 jaar tijd gedaald tot 2.606 hectare. Maar in welke gemeente was het areaal spruitjes in 2016 het grootst? Daar geeft een nieuwe top 5, samengesteld door het CBS, antwoord op.
23 December 2017
Laatste werkzaamheden voor het nieuwe jaar

Laatste werkzaamheden voor het nieuwe jaar

Een mooie herfst heeft ervoor gezorgd dat weinig werkzaamheden zijn blijven liggen voor volgend jaar. In deze fotoserie naast enkele actuele werkzaamheden; het oogsten van spruiten, spitten en shows bezoeken, dan ook een kleine terugblik op de afgelopen maanden.
27 December 2016
Waar wordt de meeste spruitkool geteeld?

Waar wordt de meeste spruitkool geteeld?

1. Zeewolde 334 ha
2. Schouwen-Duiveland 273 ha
3. Binnenmaas 247 ha
4. Goeree-Overflakkee 223 ha
5. Strijen 149 ha
18 Februari 2015
Eerste mest op het land bij onze oosterburen

Eerste mest op het land bij onze oosterburen

Vanaf vandaag mag het weer overal in Nederland: Drijfmest uitrijden. Bij de oosterburen is dat al een tijdje aan dVanaf vandaag mag het weer overal in Nederland: Drijfmest uitrijden. Bij de oosterburen is dat al een tijdje aan de gang. In deze fotoreportage zien we hoe mest, uit Nederland, vlak over de grens wordt uitgereden op gras- en graanland. In ons landje zien we hoe spruitkool van het land komt en wordt gesorteerd en verpakt.e gang. In deze fotoreportage zien we hoe mest, uit Nederland, vlak over de grens wordt uitgereden op gras- en graanland. In ons landje zien we hoe spruitkool van het land komt en wordt gesorteerd en verpakt.
16 Februari 2015
Landwerk gaat door met ploegen en plukken

Landwerk gaat door met ploegen en plukken

Spruiten plukken en ploegen. Dat zijn zo'n beetje de enige werkzaamheden die rond het nieuwe jaar nog gebeurde. Tenminste, dan moet de grond wel bevroren zijn om het land op te kunnen. In Engeland was dat het gevolg. Daar kreeg men meer vorst dan in ons land. Wat rest zijn archief afbeeldingen van afgelopen herfst. Bollen planten, hakselen en ploegen. Er is genoeg te zien.
5 Januari 2015
Europeanen gaan meer spruiten eten

Europeanen gaan meer spruiten eten

Na een jarenlang daling van de spruitkool consumptie zit het gewas dit jaar weer in de lift. Een lichte stijging van 3 procent wordt op Europees niveau geregistreerd. Dit is vooral te danken aan de Britten, Belgen en onszelf, die echte spruitjeseters zijn.
17 December 2013

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief