Bedrijfsreportage

Boerenbusiness

Nieuws Zuivelanalyse 2020

'Klein begonnen en stapje voor stapje uitgebreid'

Wat in 1985 begon als een kleinschalige kaasmakerij is uitgegroeid tot een bedrijf met een jaarlijkse productie van meer dan 1 miljoen kilo kaas. Het bruist van de ambitie op het melkveebedrijf van de familie Nijland in het Overijsselse Deurningen.
31 Maart 2020
Oostdam

Bedrijfsreportage Familie Oostdam

'Wij halen onze melk uit de anonimiteit'

De familie Oostdam uit Bodegraven (Zuid-Holland) heeft kortgeleden de keus gemaakt om hun melk te verkopen onder een private-label. Hiervoor wordt samengewerkt met supermarktketen Picnic. “We wilden al langere tijd zelfzuivelen en toen Lely met de Orbiter op de markt kwam, zijn we het avontuur aangegaan.”
28 Februari 2020

Bedrijfsreportage Michiel van Andel

'Als het om geld ging, was ik allang biologisch'

Akkerbouwer Michiel van Andel was al lang biologisch akkerbouwer geweest als hij dat uit principe niet zou weigeren. “Ik wil zelf bepalen wat duurzaam is en me niet in een bepaald hoekje laten drukken. Het hokjesdenken van bio is goed en gangbaar is fout is veel te kort door de bocht”, zo stelt hij.
21 Februari 2020
Barendregt

Bedrijfsreportage Barendregt

'Inspelen op vraag naar herkomst product'

Of het nu een papieren draagtas is voor 3 kilo of een netzak voor 10 kilo, geen aardappel verlaat onverpakt het erf bij Barendregt Aardappelen in Kraggenburg. Het bedrijf verwerkte afgelopen jaar bijna 2,5 duizend ton tafelaardappelen. De eigen 'Flevoland Aardappelen' vallen in de smaak bij afnemers, want de vraag blijft groeien.
14 Februari 2020

Bedrijfsreportage Berend Jansema

'Ik heb een drive om steeds iets nieuws te proberen'

Met 200 hectare akkerbouwgrond in beheer zit Berend Jansema uit het Groningse Sellingen letterlijk niet stil. Dat past bij het karakter van de ondernemer. "Ik heb een drive om steeds nieuwe dingen uit te proberen en hou wel van een uitdaging", zo zegt hij zelf.
31 Januari 2020
Boerenbusiness

Bedrijfsreportage Familie Teunissen

'Jerseys hebben op ons bedrijf de toekomst'

In het Gelderse Halle, wat hartje Achterhoek is, ligt het melkveebedrijf van de familie Teunissen. Vader Jan (56), moeder Annemieke(54), dochter Daphne(26) en zoon Robbin(24) dragen op dit familiebedrijf allemaal hun steentje bij. Waar Daphne met succes kinderopvang BoerenHummeltjes op het boerenerf runt, focust de rest zich op de melkveehouderij die steeds meer Jerseys telt.
24 Januari 2020

Bedrijfsreportage Nico Rodenburg

'Het mooie boerenverhaal vertellen is belangrijk'

Het akkerbouwbedrijf van Nico Rodenburg kent een bijzondere geschiedenis. Waar het bedrijf 100 jaar terug nog een van de grootste bedrijven op Voorne-Putten was, zijn de kaarten tegenwoordig anders geschud. Rodenburg heeft andere plannen met zijn bedrijf.
17 Januari 2020

Bedrijfsreportage Marien en Driek Bos

Maatschap Bos vaart wel met spruiten en koeien

Je onderscheiden van de massa is belangrijk om als agrarische ondernemers vooruit te kunnen. Dat vinden de broers Marien en Driek Bos in Ouwerkerk op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Ze hebben dan ook geen doorsnee akkerbouwbedrijf. Behalve de standaard akkerbouwgewassen telen de broers ook spruiten en houden ze vleesvee.
27 December 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox