Special Gewastour week 32

Waar heeft de regen verlichting gebracht?

10 Augustus 2018 - Frank Vermeulen

Het KNMI kwam donderdag 9 augustus met code geel en oranje wegens zware windstoten, maar ook overdag viel er plaatselijk al een fikse bui. Hoeveel neerslag hebben de percelen die meedoen aan de Boerenbusiness Gewastour gehad? 

Het perceel met de meeste neerslag is het perceel in Marknesse, waar 32 millimeter is gevallen. Ook in Escharen viel veel neerslag, want het perceel kreeg 24 millimeter. Op het perceel in Biddinghuizen is tevens meer dan 20 millimeter neerslag gevallen (22 millimeter) en ook op het perceel in Spijk viel 22 millimeter neerslag.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)Op de weerstations van Sencrop is duidelijk zichtbaar waar 30 millimeter is gevallen.

Minder dan 20 millimeter
Op het perceel in Scharendijke viel minder dan 20 millimeter. Het perceel ontving sinds begin juni zo'n 20,6 millimeter en daar kwam donderdag 9 augustus 17 millimeter bij. In de afgelopen 3 dagen viel op dit perceel evenveel regen als in de voorgaande 3 maanden. 

Op het perceel in Middenmeer viel 13 millimeter en het perceel in Fijnaart kreeg met 10 millimeter iets minder. Er zijn 2 percelen die minder dan 10 millimeter ontvingen: Hank en Johannes Kerkhovenpolder. Op het perceel in Hank viel 4,3 millimeter en het perceel in de Johannes Kerkhovenpolder ontving slechts 2,5 millimeter regen.In dit overzicht is te zien waar in Nederland de regen verlichting heeft gegeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden