Droogte 2018

uien uienbewaring

Nieuws Uien

VTA-leden hebben fors minder uien in voorraad

De voorraad uien is lager dan het langjarig gemiddelde. Dat concludeert de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) na de derde voorraadinventarisatie voor het seizoen 2019 – 2020.
24 April 2020
droogte mais Boerenbusiness

Nieuws Droogte

In Twente is het nóg droger dan in 1976

Het zijn pittige tijden voor de boeren in Oost-Nederland. Voor het tweede jaar op rij worden zij geteisterd door fikse droogte. Het neerslagtekort is in Twente zelfs groter dan in rampjaar 1976, zo meldt de Unie van Waterschappen. 
31 Juli 2019
droogte mais Boerenbusiness

Inside Brede weersverzekering

Hier moet je op letten bij het verzekeren van je gewas

Nu de akkerbouwers bezig zijn met de teeltplannen voor oogst 2019, wordt eveneens de nut en noodzaak van een brede weersverzekering afgewogen. Bij het maken van een keuze zijn een aantal zaken belangrijk, maar die vind je soms alleen in de kleine lettertjes. Ook in België wordt de gewasverzekering actueel.
14 Januari 2019
akkerbouw grond

Achtergrond Grondmarkt

Waarom kopen Saoedi's grote landbouwbedrijven?

Boerenbusiness berichtte recent dat de Arabieren het grootste landbouwbedrijf van Europa hebben gekocht. Daarna volgden nog meer overnames van grote landbouwbedrijven. Waarom kopen de Saoedi's die grote bedrijven op?
3 Januari 2019
aardappelverwerking chips

Nieuws Aardappelen

Chips van Croky duurder door hoge aardappelprijs

Chipsproducent Croky heeft onlangs laten weten dat het de prijzen voor chips vanaf januari 2019 met 20% zal verhogen. Dit vanwege de hoge aardappelprijs.
24 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Dit was de extreme oogst van 2018

Met nog 11 dagen resterend in het huidige jaar, kunnen we terugblikken op een extreem oogstseizoen. Dat begon al met het graan, dan vroeg en snel van het land kwam. De echte pijn werd gevoeld bij de maïs, bieten, uien en aardappeloogst.
20 December 2018
aardappelen akkerbouw

Inside Aardappelen

Met Britse opbrengsten is beeld in EU compleet

De aardappelopbrengsten in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn fors lager uitgevallen. Dat heeft AHDB Potato laten weten. Hoe vallen de opbrengsten aan de overkant van de Noordzee uit, en wat is het totale beeld van de Europese Unie (EU)?
13 December 2018
aardappelen akkerbouw aardappeloogst transport

Inside Aardapelen

Frankrijk is witte raaf onder EU-landen

De Franse aardappeloogst valt lager uit dan vorig jaar. Het land blijkt de witte raaf onder de aardappeltelende landen in Europa te zijn. 
12 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden