Droogte 2018

uien uienbewaring

Nieuws Uien

VTA-leden hebben fors minder uien in voorraad

De voorraad uien is lager dan het langjarig gemiddelde. Dat concludeert de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) na de derde voorraadinventarisatie voor het seizoen 2019 – 2020.
24 April 2020
droogte mais zomer 2018 Boerenbusiness

Nieuws Droogte

In Twente is het nóg droger dan in 1976

Het zijn pittige tijden voor de boeren in Oost-Nederland. Voor het tweede jaar op rij worden zij geteisterd door fikse droogte. Het neerslagtekort is in Twente zelfs groter dan in rampjaar 1976, zo meldt de Unie van Waterschappen. 
31 Juli 2019
droogte mais zomer 2018 Boerenbusiness

Inside Brede weersverzekering

Hier moet je op letten bij het verzekeren van je gewas

Nu de akkerbouwers bezig zijn met de teeltplannen voor oogst 2019, wordt eveneens de nut en noodzaak van een brede weersverzekering afgewogen. Bij het maken van een keuze zijn een aantal zaken belangrijk, maar die vind je soms alleen in de kleine lettertjes. Ook in België wordt de gewasverzekering actueel.
14 Januari 2019
akkerbouw grond

Achtergrond Grondmarkt

Waarom kopen Saoedi's grote landbouwbedrijven?

Boerenbusiness berichtte recent dat de Arabieren het grootste landbouwbedrijf van Europa hebben gekocht. Daarna volgden nog meer overnames van grote landbouwbedrijven. Waarom kopen de Saoedi's die grote bedrijven op?
3 Januari 2019
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking verwerking chips

Nieuws Aardappelen

Chips van Croky duurder door hoge aardappelprijs

Chipsproducent Croky heeft onlangs laten weten dat het de prijzen voor chips vanaf januari 2019 met 20% zal verhogen. Dit vanwege de hoge aardappelprijs.
24 December 2018
beregenen droogte grasland

Aangeboden door accon■avm

Droogteschade in 2018: we maken de balans op

We hebben een droge zomer (en herfst) achter de rug. Waar vorig jaar in de herfst een overvloed aan regen, viel, zaten we dit jaar met een tekort. Pas eind oktober heeft de herfst zich laten zien. Welke financiële impact had dit op ondernemers? En wat betekent dit voor hun liquiditeit?
24 December 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Dit was de extreme oogst van 2018

Met nog 11 dagen resterend in het huidige jaar, kunnen we terugblikken op een extreem oogstseizoen. Dat begon al met het graan, dan vroeg en snel van het land kwam. De echte pijn werd gevoeld bij de maïs, bieten, uien en aardappeloogst.
20 December 2018
aardappelen akkerbouw

Inside Aardappelen

Met Britse opbrengsten is beeld in EU compleet

De aardappelopbrengsten in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn fors lager uitgevallen. Dat heeft AHDB Potato laten weten. Hoe vallen de opbrengsten aan de overkant van de Noordzee uit, en wat is het totale beeld van de Europese Unie (EU)?
13 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox